Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Γιατί έχουν καθρέφτες τα ασανσέρ;...

Υπάρχουν δύο λόγοι που το μεγαλύτερο ποσοστό των ασανσέρ διαθέτουν καθρέφτες, τόσο ψυχολογικοί  όσο και ασφαλείας.
Κατά τις πρώτες εφαρμογές των ανελκυστήρων, η μεταφορά ήταν τόσο αργή που οι επιβάτες εξέφραζαν παράπονα. Μια λύση που βρέθηκε στο ζήτημα ήταν η χρήση καθρεφτών, ώστε να μην βαριέται ο επιβάτης, καθώς απασχολείται με την αντανάκλασή του. 
Λύση στο πρόβλημα της κλειστοφοβίας, επίσης, αποτελούν οι καθρέφτες, διότι δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι διπλάσιος από όσο είναι στην πραγματικότητα, επιτρέποντας σε ανθρώπους που νιώθουν άβολα ή αναστατώνονται σε έναν τέτοιο χώρο, να επιβούν με σχετική άνεση.
Πέραν των παραπάνω όμως, βασικότερος λόγος για τη χρήση καθρεφτών υπήρξε ότι βοήθησε πολύ στην αποτροπή ατυχημάτων από «αφηρημάδα». Συγκεκριμένα, πολλές φορές η κίνηση του να εισέλθει κάποιος στο ασανσέρ είναι τόσο αυτόματη που, αν τυχόν ο θάλαμος δεν βρίσκεται πίσω από την πόρτα, κινδυνεύει  να πέσει στο φρεάτιο. Οι καθρέφτες, ακριβώς επειδή μαγνητίζουν το βλέμμα, επιβεβαιώνουν στον επιβάτη ότι ο θάλαμος βρίσκεται εκεί που πρέπει και του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ με ασφάλεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌