Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Φτιάχνει ΒΑΛΙΤΣΕΣ ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Ποιοι άλλοι 'κουνούν' μαντήλι;..

Με νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για το πρώτο κόμμα, όμως εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα για τους μικρότερους σχηματισμούς.
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 21% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13%, με διαφορά που φτάνει στο 8%. Τρίτο κόμμα βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,9%, με την  Χρυσή Αυγή να έρχεται τέταρτη με ποσοστό 4,6%. Τελευταίο κόμμα που φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,1%. Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα τα πράγματα είναι πιο αλλοπρόσαλλα, καθώς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν εισέρχεται στη Βουλή, με ποσοστό μόλις  2,1% όπως και το Ποτάμι με ποσοστό 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%. Στο 18% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων, ενώ εξίσου μεγάλο είναι το ποσοστό λευκών ή άκυρων που αναμένονται και φτάνει το 11,2%. Στο σοκαριστικό ποσοστό του 9,9% όσοι δηλώνουν πως δεν ψηφίσουν στις εκλογές.
Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή όμως τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς η Νέα Δημοκρατία μεν παραμένει πρώτη με μέσο όρο 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή επίσης με 7,5%, όμως στη Βουλή εισέρχεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 6,5%, με την  Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισέρχεται στη Βουλή κι αυτή με ποσοστό 3,5%. 
Στη δημοσκόπηση ως καταλληλότερος πρωθυπουργός καταδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 30% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 25%, με την παράσταση νίκης αντίστοιχα να  δίνει  προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 61%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21%. 
Τέλος, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε δύσπιστο ως προς τη δέσμευση Τσίπρα πως τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ αντίθετα το 54% θεωρεί πως τελικά η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% θα  υλοποιηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌