Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Filled Under: ,

Πρόταση σοκ από τις τράπεζες! Ζητούν φόρο σε όλες τις αναλήψεις μετρητώνΤης Χριστίνας Φλάσκου
Πρόταση - σοκ για φορολόγηση των αναλήψεων έχει «πέσει στο τραπέζι» με το αιτιολογικό της καταπολέμησης της παραοικονομίας που θα οδηγήσει, όμως, σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των πολιτών, στην έλλειψη «ζεστού» χρήματος και στην πραγματοποίηση ει δυνατόν όλων των συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα.
Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες προτείνουν στην κυβέρνηση μια σειρά νέων μέτρων με σκοπό το κλείσιμο της τρύπας στα έσοδα,  την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών στην οικονομία.
Η πρόταση, όμως, που ξεχωρίζει αλλά και προβληματίζει ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», είναι η φορολόγηση των αναλήψεων μετρητών. Η βασική αιτιολογία είναι ότι τα μετρητά μπορούν εύκολα να διοχετευθούν στη «μαύρη» οικονομία, και επομένως με αυτό το μέτρο εκτιμάται ότι θα υπάρξει έλεγχος και περιορισμός τέτοιων περιπτώσεων.
Ευκολονόητο, βέβαια, είναι ότι με αυτό το μέτρο προωθούνται οι συναλλαγές να γίνονται με κάρτες ή μέσω κινητών, ακόμη και αν πρόκειται για μια απλή αγορά από περίπτερο.
Παράλληλα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι τράπεζες επιδιώκουν την υποχρεωτική χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων για κάθε συναλλαγή, όχι μόνο για  επαγγέλματα που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις φοροδιαφυγής, αλλά γενικότερα για όλες τις συναλλαγές που γίνονται με μετρητά.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τους οποίους «οι κάρτες-πιστωτικές και χρεωστικές- αλλά και οι νέας τεχνολογίας, που επιτρέπουν τις ανέπαφες συναλλαγές για μικροποσά, καθώς και το κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και για την πιο μικρή συναλλαγή,από την αγορά εφημερίδας στο περίπτερο μέχρι εισιτήριο λεωφορείου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌