Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Filled Under: ,

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩPΑ | ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;;



ΕΣΚΑΣΕ ΤΩPΑ | ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;;
– ΑΥΤΟΙ ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους.
– Δίνουν έως και 100.000 ευρώ αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές.
Και ενώ βρίσκεται υπό σχεδιασμό μια ακόμη, πολλοστή, μείωση συντάξεων χιλιάδων συμπολιτών μας, νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, σε συνταξιούχους βουλευτές.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» με την εν λόγω διάταξη οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς. Και αυτό γιατί οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.
Μάλιστα, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.


Έτσι, με διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».
Όσο για τα αναδρομικά ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι βουλευτές, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, καθώς, ανά περίπτωση, είναι της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ….

2 σχόλια:

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌