Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλιμακώνει η Αγκυρα στην Συρία - Στέλνει την 1η Ταξιαρχία Καταδρομών που είχε εισβάλλει στην Κύπρο, νέα άρματα μάχης κλπ.


του Πέτρου Αναστασίου
H Τουρκία κάνοντας χρήση των ατέλειωτων εφεδρειών της στέλνει εσπευσμένα στην περιοχή της Αλ Μπαμπ δεύτερη Ταξιαρχία για να καταλάβει την πόλη μετά το "χαστούκι" που εισέπραξε από το ISIS με την συντριβή της πρώτης της επίθεσης και την καταστροφή των αρμάτων μάχης, αλλά και το κάψιμο ζωντανών των Τούρκων αιχμαλώτων.
 
Και όχι μια τυχαία Ταξιαρχία: Στέλνει την 1η Ταξιαρχία καταδρομών που είχε γίνει στόχος της επίθεσης των Κούρδων στην Καισάρεια.
 
Επίσης προωθείται μία ακόμα επιλαρχία αρμάτων μάχης Μ60Τ, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ΤΟΜΑ και τουλάχιστον 10 συστοιχίες πυροβολικού των 155 χλστ. Firtina και Μ109, προωθήθηκαν στο Ογκουζελί και το Καρκαμίς, στα τουρκοσυριακά σύνορα για να ενισχύσουν τις νυν δυνάμεις που πέτυχαν να καταλάβουβ το βουνό Ακίλ από το ISIS. Συνολικά πάνω από 5.000 μάχιμοι άνδρες μπαίνουν στην Συρία αυτή την στιγμή.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πολεμικό διάγγελμά του διαβεβαίωσε ότι η μάχη για την Αλ Μπαμπ έχει σχεδόν τελειώσει και επανέλαβε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν στη συνέχεια προς την πόλη Μανμπίτζ, στα ανατολικά, όπου βρίσκονται οι Κούρδοι που μάχονται το ΙΚ με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.
 
Η πόλη Καρκαμίς, όπου αναπτύχθηκαν σήμερα οι νεές τουρκικές δυνάμεις, απέχει 40 χιλιόμετρα βορείως της Μανμπίτζ.
 
Η 1η Ταξιαρχία καταδρομών είχε πέσει στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Αττίλας 1, τον Ιούλιο του 1974.
 
Η 1η τουρκική ταξιαρχία καταδρομών έχει την έδρα της στην Καισάρεια και αρχικά είχε σχηματιστεί ως ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών πριν μετασχηματιστεί σε ταξιαρχία καταδρομών, διατηρώντας όπως πάντα το αερομεταφερόμενο ρόλο της.
 
Η μονάδα διατηρεί και άλλους σχηματισμούς που υπάγονται σε αυτή όπως η ορεινή ταξιαρχία Χακάρι και η διοίκηση ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής.
 
Η ταξιαρχία είχε πέσει και στην Κύπρο μαζί με την αερομεταφερόμενη Bolu και την ταξιαρχία πεζοναυτών «Σμύρνη». Έχει συμμετάσχει σε επίπεδο διμοιρίας σε μάχες κατά των κούρδων ενώ τελευταία μονάδες της έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Τουρκία.
 
Η μονάδα αν και πραγματοποιεί συχνές ασκήσεις, έχει καιρό να πραγματοποιήσει ασκήσεις ρίψης αλεξιπτωτιστών μεγάλης κλίμακας όπως αυτή συνεισφέροντας τη γενικότερη ανησυχία που υπάρχει στην Ελλάδα για πιθανές κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου.
 
Το γεγονός άλλωστε κατάληψης ελληνικού νησιού από αερομεταφερόμενες δυνάμεις είτε από ελικόπτερα είτε με ρίψη αλεξιπτωτιστών, όπως στην Κύπρο, αποτελεί ένα από τους κυριότερους κινδύνους σε ότι αφορά την άμυνα των νησιών αυτών από τις δυνάμεις του ΕΣ.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌