Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under: ,

Το 2017 θα απονεμηθούν οι 57.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης του ΙΚΑ


Σε δύο δόσεις θα απονεμηθούν οι 57.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης του ΙΚΑ σύμφωνα με τον απερχόμενο διοικητή του ιδρύματος Διονύση Καλαματιανό. Τέλος Φεβρουαρίου δεν θα εκκρεμεί καμία αίτηση που έχει υποβληθεί μέχρι το τέλος του 2015 ενώ σε δεύτερο στάδιο εντός του 2017 θα ικανοποιηθούν με οριστικές ή προσωρινές συντάξεις οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός του 2016 πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

«Λύση δεν είναι οι περικοπές των συντάξεων αλλά νέες θέσεις απασχόλησης με καλές αμοιβές για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε ο κ. Καλαματιανός τον οποίο διαδέχεται ως νέος διοικητής του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) Θανάσης Μπακαλέξης (νυν διοικητής ΟΓΑ).

Σύμφωνα με τον απολογισμό για το 2016 το 11μηνο του έτους που τελειώνει το ΙΚΑ σημείωσε βελτίωση των εσόδων του κατά 255, 23 εκατομμύρια ευρώ ενώ για 4ο συνεχή μήνα δεν δανείστηκε για την καταβολή των συντάξεων. Ωστόσο το 2016 θα κλείσει με έλλειμμα 1 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌