Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Υποδεχτείτε το 2017 με αυτόν τον ΣΤΟΧΟ: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ! Δείτε πως…

Υποδεχτείτε το 2017 με αυτόν τον ΣΤΟΧΟ: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ! Δείτε πως…


Ας μηδενίσουμε το κοντέρ και ας υποδεχτούμε το 2017 περιμένοντας νέα ξεκινήματα.
Είναι ωραίο να ξεκινάς από την αρχή, να βάζεις στόχους, να επιδιώκεις κάτι καλύτερο από αυτό που ήδη ζεις. Να ακούς τις ανάγκες σου, να νιώθεις ισορροπία, να ζεις με χαμόγελο. Όλα αυτά συντελούν στην καλή υγεία, σωματική και ψυχική. Αν θες να δεις την αλλαγή, πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που μέχρι τώρα έκανες. Τη νέα χρόνια μπορείς να νιώσεις μεγαλύτερη ευεξία και περισσότερη ενέργεια αν εντάξεις στην καθημερινότητά σου απλές συνήθειες που όμως μπορούν να κάνουν την διαφορά.
1) Να τρως λαχανικά σε κάθε σου γεύμα: Η διατροφική αυτή αλλαγή μπορεί να αλλάξει ριζικά τον μεταβολισμό σου, να σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη ευεξία. Αντί να καταναλώνεις κράκερς ή κουλουράκια (με ζάχαρη ή αλάτι), δοκίμασε να συμπεριλάβεις σε κάθε σου γεύμα πιο φυσικές τροφές.
2) Πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά: Ο συνδυασμός αυτών σε χορταίνει πιο γρήγορα και σταθεροποιεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Δημητριακά, αβοκάντο, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο εναι τροφές που μπορούν να φέρουν θεαματικό αποτέλεσμα.
3) Σαλάτα ως κύριο γεύμα μια φορά την ημέρα: Μια μεγάλη σαλάτα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη σου για φυτικές ίνες και διατηρεί σταθερό το βάρος σου.
4) Το μεσημεριανό, το κυριότερο γεύμα της ημέρας: Καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες το μεσημέρι (απ’ότι το πρωί ή το βράδυ), έχεις περισσότερες πιθανότητες να μην ξαναπεινάσεις σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος της ημέρας και έτσι να νιώθεις το στομάχι σου πιο ελαφρύ.
5) Να τρως μέχρι να νιώσεις χορτασμένη στο 80%: Προσπάθησε να τρως αργά και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο αίσθημα κορεσμού. Το θέμα είναι να νιώθεις ευχαρίστηση από το φαγητό, όχι να νιώθεις φούσκωμα, θέλοντας να «εκραγείς».
6) Γίνε χορτοφάγος μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα: Προσπάθησε για μία ημέρα να αποφύγεις το κρέας, τα γαλακτοκομικά προιόντα, τα αυγά. Φάε τροφές με φυτικές ίνες. Φρούτα και λαχανικά.
7) Προσπάθησε να αποφύγεις την ζάχαρη: Η ζάχαρη αυξάνει την όρεξη και προσθέτει θερμίδες. Αν θες να φας ένα γλυκό, δοκίμασε να εντάξεις στο διαιτολόγιό σου τα αποξηραμένα φρούτα ή ένα μικρό κομμάτι bitter σοκολάτας.
8) Προγραμμάτισε τα γεύματά σου: Αφιέρωσε μια ημέρα της εβδομάδας για να κάνεις «meal planning», δηλαδή να οργανώσεις τα γεύματα που θα καταναλώσεις μέσα στην εβδομάδα στην κάθε σου μέρα.
9) Αλάτι, αυτός ο εχθρός: Προσπάθησε να το περιορίσεις. Προτίμησε να συμπεριλάβεις στο διαιτολόγιό σου μυρωδικά για να κάνεις το φαγητό πιο νόστιμο και προσπάθησε να αποφύγεις την εύκολη λύση, καταφεύγοντας στο αλάτι.
10) Μην στερείσαι: Να αποφύγεις το τσιμπολόγημα αλλά μην στερείσαι συνεχώς τροφές γιατί αυτό θα είναι κάτι που ίσως σου ρίξει την ψυχολογία. Να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με τροφές που σου δίνουν ευχαρίστηση. Μην ξεχνάς όμως τη «χρυσή» συμβουλή: «Μέτρον άριστον».
ΠΗΓΗ: bovary.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌