Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

"Ξημερώνει" 2017! Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδας...



Πολλοί "νεοάστεγοι", όπως χαρακτηρίζονται, μεσήλικες ζουν στις "κόχες" της Θεσσαλονίκης. 
Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλεία τους και κάνουν προσπάθεια να επιβιώσουν και να βγουν δυνατοί από αυτή τη δύσκολη δοκιμασία. 
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια του Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και του street work της PRAKSIS, Νένα Λιόντα, "εντοπίζουμε κάθε μήνα περίπου 15-20 καινούργια άτομα που μένουν στον δρόμο ή σε σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό. Τα βράδια κοιμούνται σε πυλωτές πολυκατοικιών, εκκλησίες και γενικότερα, σε σημεία που δεν είναι εμφανή στον κόσμο. Την ημέρα κινούνται στην περιοχή του Λευκού Πύργου προκειμένου να είναι κοντά στα δημόσια αποχωρητήρια που λειτουργούν στο σημείο".
“Οι νεοάστεγοι", προσθέτει, "είναι άνδρες περίπου 50 ετών που έχασαν τη δουλειά τους, είναι φοβισμένοι αλλά έχουν την θέληση να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και δεν έχουν παραιτηθεί". 
Επιπλέον, η PRAKSIS έχει δει και πρόσφυγες και μετανάστες από το Πακιστάν και ο Αφγανιστάν, που όπως αναφέρει η κ. Λιόντα εμφανίζονται στην πόλη για λίγες ημέρες, καθώς είναι μετακινούμενοι πληθυσμοί. 
"Τους ενημερώνουμε για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας όπου έρχονται για να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να ξεκουραστούν ενώ στον χώρο βρίσκεται και μεταφραστής για ότι ζητήματα αντιμετωπίζουν", συμπληρώνει. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌