Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΩΝ μέχρι τις 31/12! Δείτε τη λίστα των υποχρεώσεών σας...

Μπορεί πριν μερικά χρόνια ο Δεκέμβριος να ήταν μήνας αγορών και δώρων αλλά πια έχει γίνει μήνας φορολογικών υποχρεώσεων.
Έχουν απομείνει δέκα ημέρες όπου νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους. Ο λογαριασμός φέτος είναι βαρύτερος για εκατομμύρια Έλληνες αφού θα πρέπει να πληρώνουν φόρους και χαράτσια που δεν έχουν προηγούμενο και ο κίνδυνος όπως κάθε φορά που αυξάνονται παράλογα οι φόροι είναι αντί να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα να αυξηθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο. Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι τον Δεκέμβριο καλούνται να πληρώσουν φόρους που αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ. 
Φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν:
-Την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ, ενώ τα εισπράξιμα υπολογίζονται σε 2,65 δισ. ευρώ.
-Τη δόση του φόρου εισοδήματος.
-Τον Δεκέμβριο πρέπει να καταβληθεί ποσό ύψους 1,1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017. Αν και τα τέλη πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ενδεχομένως να δοθεί παράταση ολίγων ημερών εξαιτίας της καθυστέρησης ανάρτησης των τελών στο διαδίκτυο.
-Μέσα στο Δεκέμβριο λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου), η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα και τόκους (28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (30 Δεκεμβρίου).
Στους άμεσους φόρους προστίθενται και οι έμμεσοι φόροι οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη από φέτος αν και οι μεγάλες αυξήσεις έρχονται το 2017, δηλαδή τον άλλο μήνα.
Από τους έμμεσους φόρους το επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει σημαντικά έσοδα και ήδη τον Οκτώβριο αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο.
Πηγή ependisinews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌