Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός ήταν ο 46χρονος εκβιαστής γιος του πασίγνωστου λαϊκού τραγουδιστή – Όλο το χρονικό της σύλληψης



Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα καλλιτεχνικά και δημοσιογραφικά στέκια η σύλληψη την περασμένη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, του 46χρονου…
Α. Γ. γιου πασίγνωστου λαϊκού τραγουδιστή, πατέρα δυο δίδυμων παιδιών, που πολιτεύεται τα τελευταία χρόνια στα Δυτικά προάστια όπου και διαμένει.
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ο Α.Γ. εμπλέκεται μαζί με άλλους δυο συνεργούς, έναν γνωστό 69χρονο μεσίτη και έναν ακόμη 49χρονο, σε τουλάχιστον 6 υποθέσεις εκβιαστών κατά ιδιωτών, καθώς και στην καταστροφή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αυτοκινήτου προϊόν εκβιασμού.
Τα έργα και οι ημέρες της εγκληματικής ομάδας
Οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από το 2006, με διαρκή δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό την διεύθυνση και εντολές του 69χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων και με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προέβαιναν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ.
Συγκεκριμένα, όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην καταστροφή, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, του αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.
Σε βάρος των 3, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
Από τις συλλήψεις την περασμένη Πέμπτη σε Κυψέλη όπου διέμενε ο 69χρονος μεσίτης και αρχηγός/εντολέας όπως διαφαίνεται από τις έως τώρα έρευνες της Αστυνομίας, και στο Ίλιον όπου διέμεναν ο 46χρονος γιος του τραγουδιστή και ο 49χρονος συνεργός τους και άτομο «κλειδί» για τους εκβιασμούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στην οικία και στο γραφείο του 69χρονου:
  •  ένα μαχαίρι
  •  το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ που κατασχέθηκε ως προϊόν εκβιασμών
  •  μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
  •  πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες
Στην οικία του 49χρονου:
  •  ένα  πιστόλι ρέπλικα
  •  δέκα φυσίγγια κρότου
  •  μία  συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer)
  •  ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ
  •  ένα καπνογόνο
  •  ένα μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών
Στην οικία του 46χρονου:
  •  ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ
  •  δύο κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες με τις βαριές κατηγορίες της απειλής, εκβιασμού, παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης χρήσης εκρηκτικών υλών, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση της συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌