Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Όταν το ΜΑΘΕΙ ο ΛΑΟΣ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ με την ψευτο-διαπραγμάτευσή του...



Αυτό που δεν λέει ο Αλέξης Τσίπρας είναι οι συνθήκες, υπό τις οποίες κάνει την, λεγόμενη, διαπραγμάτευση.
Βλέπετε το ταμείο είναι μείον 6,1 δις ευρώ. Ας τα πάρουμε από την αρχή και αναλυτικά.
Βάσει του σχεδιασμού του προγράμματος του ESM η Ελλάδα θα έπρεπε μέσα στο 2016 να κλείσει δύο αξιολογήσεις και να λάβει δόσεις 16,4 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες συνολικού ύψους 16,9 δισ. Ευρώ. Ωστόσο, μέσα στο 2016 η Ελλάδα έχει λάβει από τον ESM μόλις τα 10,3 δισ. ευρώ που συνδέονταν με την πρώτη αξιολόγηση και αυτά σε δύο δόσεις (7,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και 2,8 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο). 
Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει το μείον αυτό, καθώς η ελληνική οικονομία υπεραπέδωσε πλεόνασμα 7,5 δις ευρώ (στο τέλος Νοεμβρίου) ή άλλως 4% του ΑΕΠ. Από αυτό το πλεόνασμα είναι που δίδεται η λεγόμενη 13η σύνταξη. Αυτό είναι το μαξιλαράκι για το οποίο φωνάζουν οι Ευρωπαίοι, ότι πειράζει ο Τσίπρας για προεκλογικές παροχές, παίζοντας την Ελλάδα στα ζάρια.
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2017 θα είναι 19,7 δισ. ευρώ, δηλαδή 2,8 δισ. ευρώ μεγαλύτερες σε σχέση με εφέτος και παράλληλα, αναμένεται πως οι φόροι που έχουν καταλογιστεί το Δεκέμβριο θα αποδώσουν πάνω από 5,5 δισ. Ευρώ, ωστόσο τα έσοδα αυτά δεν επαρκούν.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει χρέος και τόκους ύψους 2,6 δισ. ευρώ, στο δεύτερο τρίμηνο 2017 συνολικά 3,1 δισ. ευρώ, στο τρίτο τρίμηνο συνολικά 8,9 δισ. ευρώ και στο τέταρτο τρίμηνο 2017 800 εκατ. ευρώ. Από τα ποσά αυτά καταλαβαίνετε πως η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και της εκταμίευσης των δόσεων, δημιουργεί νέο ασφυκτικό περιβάλλον για την Ελλάδα.
Ήδη η Αγορά κάνει λόγο για νέο 2015. Με τη διαφορά πως τώρα δε θα μείνουμε στο ευρώ. Απλά θα έχουμε Μνημόνιο 4 με πληθωριστική δραχμή, χωρίς πλούτο, παραγωγή και την ελάχιστη αυτάρκεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌