Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσια υπηρεσία



Προϊστάμενος δημόσιας υπηρεσίας στο νησί της Ζακύνθου, φέρεται να είναι ο θύτης δεύτερου περιστατικού σεξουαλικής παρένοχλησης, σύμφωνα με καταγγελίες του φερόμενου ως θύματος.
Αυτό καταγγέλθηκε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου. Η νέα καταγγελία αφορά στον ίδιο προϊστάμενο για τον οποίο έχει προηγηθεί αντίστοιχη καταγγελία από εργαζόμενη, με την υπόθεση να έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με τη νεότερη καταγγελία, η εργαζόμενη δεχόταν λεκτικές επιθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου από τον εν λόγω προϊστάμενο για περίπου 2,5 -3 χρόνια και μέχρι το 2013, ο οποίος της έλεγε ότι αν ενδώσει θα είχε ό,τι ζητούσε εργασιακά ως αντάλλαγμα, με την ίδια να προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή τη συμπεριφορά αποφεύγοντας να βρίσκεται μαζί του.
Αποκορύφωμα της επιθετικής συμπεριφοράς του προϊσταμένου ήταν περιστατικό κατά το οποίο την κάλεσε στο γραφείο του όπου, αφού αυτός κλείδωσε την πόρτα, της χίμηξε επιχειρώντας να τη φιλήσει στο στόμα, με εκείνη να αντιδράει φεύγοντας και φωνάζοντας.
Όπως είπε η καταγγέλλουσα, από την επόμενη ημέρα ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» της και το ανελέητο κυνηγητό εναντίον της, με πειθαρχικές διώξεις και αλλαγή θέσης εργασίας. Όταν δημοσιοποιήθηκε από συναδέλφισσά της ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης προχώρησε και η ίδια σε ενημέρωση του διοικητικού και πολιτικού προϊσταμένου του, χωρίς, ωστόσο, να έχει υπάρξει καμία διερεύνηση για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι σήμερα, ενώ, όπως είπε, και άλλες υφιστάμενές του που έχουν πέσει θύματα αυτής της συμπεριφοράς εκφοβίζονται και εκβιάζονται για να μη μιλήσουν και από τον ίδιο αλλά και από κάποιους που θέλουν να τον καλύψουν.
Πάντως, πηγές από το περιβάλλον του προϊσταμένου δήλωσαν ότι, οι συγκεκριμένες καταγγελίες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των καταγγελλόντων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌