Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! Τον ΙΟΥΛΙΟ ΠΤΩΧΕΥΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ...

Τα πάνω κάτω έχουν φέρει οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ο οίκος αξιολόγησης Moody's,στην εβδομαδιαία έκθεσή του επιφύλαξε δυσάρεστα νέα για τη χώρα  μας. 
Σύμφωνα με τον οίκο, υπάρχει κίνδυνοςμε την εξόφληση των ομολόγων που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούλιο, αφού οι παροχές αναμένεται να "φρενάρουν" τη δεύτερη αξιολόγηση και την εκταμίευση των 6,1 δις ευρώ. 
"Mία καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, όμως, θα αυξήσει το ρίσκο για τους κατόχους ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλες λήξεις τον Ιούλιο του 2017, με 2,2 δισ. ευρώ να ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές και 3,9 δισ. στην ΕΚΤ. Θα είναι τεράστια πρόκληση να καλυφθούν αυτές οι λήξεις χωρίς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τη διάθεση των 6,1 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι", υπογραμμίζει η έκθεση και προσθέτει:  "Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παροχή ειδικού βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης ΦΠΑ σε νησιά με μεγάλες προσφυγικές ροές προκαλεί αύξηση της ένταξης με τους πιστωτές".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌