Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Πρώτο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ η σύγκριση του Β.Σόιμπλε με τον μίζερο Εμπενίζερ Σκρουτζ σε χριστουγεννιάτικη κάρτα του ελληνικού ΥΠΟΙΚ



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μετά τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα που «φωτογράφησε» (και ας το αρνήθηκε με άτυπες διαρροές χωρίς να εξηγεί σε ποιον απευθύνονταν οι χαρακτηρισμοί) τον Β.Σόιμπλε ως μικρόψυχο και κομπλεξικό το ελληνικό ΥΠΟΙΚ χθες τον παρομοίασε σε ευχετήρια καρτα Χριστουγέννων, με τον μίζερο Εμπενίζερ Σκρουτζ, τον γνωστό ήρωα του έργου του Τσαρλς Ντίκενς σήμερα το Spiegel την έχει πρωτοσέλιδο δείχνοντας ότι στην Γερμανία οι προσωπικές επιθέσεις κατά του Γερμανού ΥΠΟΙΚ προκάλεσαν αίσθηση.
 
«Δεν το βάζουν κάτω οι ευχές μας, όπως δεν το βάζουμε κάτω κι εμείς», γράφει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών 
 
Το Spiegel Online σχολιάζει τον πρωτότυπο τρόπο που επέλεξε το ελληνικό υπουργείο οικονομικών να στείλει τις ευχές του.
 
«Ακόμη και οι κάρτες των Χριστουγέννων μπορεί να έχουν πολιτική διάσταση. Αυτό επιβεβαιώνει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με μια ευχετήρια κάρτα που απεικονίζει τον Εμπενίζερ Σκρουτζ. Τσιγγούνηδες σαν τον φανταστικό ήρωα της νουβέλας του Ντίκενς υπάρχουν, σύμφωνα με τη ματιά των υπαλλήλων του υπουργείου, ακόμη και σήμερα», γράφει το Spiegel. 
 
Η κάρτα του ελληνικού ΥΠΟΙΚ έγραφε τα ακόλουθα:
 
 «Ίσως όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες να έχουν κάποιον φοβερό και τρομερό Εμπενίζερ κλειστό σαν στρείδι που υποδέχεται μέσα στην απέραντη μοναξιά του τα πνεύματα των Χριστουγέννων.

Ίσως και η δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία να μην αποτελεί εξαίρεση. Όμως, φίλοι και συνεργάτες, αγαπητοί και αγαπημένοι, οι δικές μας ευχές είναι πέρα και πάνω από τους Εμπενίζερ αυτού του κόσμου. Δεν το βάζουν κάτω οι ευχές μας, όπως δεν το βάζουμε κάτω κι εμείς.

Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία και αγάπη. Με το βλέμμα στραμμένο στους ανθρώπους γύρω μας».
 
Ο Σκρουτζ είναι ο βασικός ήρωας του διάσημου μυθιστορήματος «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς.
 
Πρόκειται για έναν τελείως μίζερο πλούσιο άνθρωπο που θυσίασε τα πάντα για το χρήμα και δεν δίνει ούτε του «αγγέλου του νερό»
 
Ο μίζερος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ, που λέει πως τα Χριστούγεννα είναι απάτη, δέχεται επίσκεψη από το φάντασμα του παλιού του συνεταίρου του, που τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει. 
 
Θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα την παραμονή Χριστουγέννων που θα του δείξουν τα λάθη του και τους ανθρώπους που έχουν τα Χριστούγεννα στην καρδιά τους 365 μέρες το χρόνο.
 
Επρόκειτο για τρία πνεύματα που αφορούσαν τα παρελθόντα, τα παρόντα και τα μελλοντικά Χριστούγεννα. Ειδικά όταν είδε το μέλλον και που οδηγούντανμε τον τρόπο ζωής που είχε διαλέξει, τότε ο Εμπενίζερ Σκρουτζ άλλαξε και από τσιγγούνης έγινε γενναιόδωρος.
 
Είναι σαφές γιατί η κυβέρνηση έχει επιλέξει να «στοχοποιήσει» τον Β.Σόιμπλε. Γιατί ούτε οι Θεσμοί ούτε κανείς από τους δανειστές τελικά είχανε κάποιο πρόβλημα με τις εξαγγελίες Α.Τσίπρα παρά μόνο ο Β.Σόιμπλε ο οποίος δείχνει προσωπική εμπάθεια με την Ελλάδα, τους Έλληνες και οτιδήποτε ελληνικό, αλλά να βγάζει κέρδη η χώρα του από την ελληνική κρίση δεν τον ενοχλεί καθόλου.
 
Βέβαια για να είμαστε δίκαιοιο Εμπενίζερ τελικώς μετανόησε και έβγαλε έξω ότι καλό είχε. Ο Β.Σόιμπλε δεν έχει ακόμα παρουσιάσει τέτοια σημάδια. Πάντως το ελληνικό ΥΠΟΙΚ επί της ουσίας μια τέτοια ευχή έκανε, να δει την καρδιά του Β.Σόιμπλε να μετασχηματίζεται και από πέτρινη «black heart» να γίνει τρυφερή γεμάτη κατανόηση.
 
Scrooge (left) on Christmas card of the Greek Treasury




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌