Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Η Τουρκία ΕΤΟΙΜΗ να ΞΕΣΠΑΣΕΙ! Η Ελλάδα στο στόχαστρο...



Ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία, επηρεάζει και τη χώρα μας, είτε με άμεσο τρόπο είτε με συνέπειες που θα υποστεί η Ελλάδα αργότερα. 
Η γείτονα χώρα πλήττεται από πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που είναι η αντίδραση στην απολυταρχική πολιτική που Ρ.Τ. Ερντογάν, τόσο στη Συρία τόσο, όμως και στο Κουρδικο ζήτημα. Αποτέλεσμα του αυταρχικού καθεστώτος είναι η Τουρκία να οδηγείται σε έναν εμφύλιο. Ήδη, μετά την επίθεση στην Καισάρεια, υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου και μέλη των Γκρίζων Λύκων χτύπησαν τα γραφεία του φιλοκουρδικού ΗDP, την ίδια ώρα που τα δύο ηγετικά στελέχη του είναι υπό κράτηση δις φυλακές, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται με τον ΡΚΚ. 
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος τον Ιούλιο, ο Ερτνογάν, εκμεταλλευόμενος το "μούδιασμα"  της κοινωνίας, προχώρησε σε μια σειρά φασιστικών ενεργειών εις το όνομα της ασφάλειας της χώρας, μόνο που έχουν έρθει τα αντίθετα αποτελέσματα. 
Ένα μέτωπο που έχει ανοίξει στη νοτιανατολική μεριά αλλά και η στρατιωτική επιχείρηση στη Β. Συρία και στο Ιράκ εναντίων των Κούρδων με στόχο να μην υπάρξει ένωση των κουρδικών περιοχών, συνθέτουν το παζλ διαμέλισης της Τουρκίας. 
Σε όλο αυτό, έρχεται να προστεθεί η εμπρηστική ρητορική του Ερντογάν προς την Ελλάδα, με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και τις συνεχείς αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας. 
Είναι φανερό ότι αν η Τουρκία χάσει εδάφη στα νοτιοανατολικά σύνορα, θα στραφεί πιο δυναμικά προς τη χώρα μας και είναι καιρός να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την ασφάλεια μας (διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΩ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌