Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ!Ποιοι φορολογούμενοι γλιτώνουν...

Κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση με την οποία προβλέπεται πως άνεργοι, νοικοκυρές, φοιτητές και συμμετέχοντες σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, με πραγματικό εισόδημα (το 2016) το οποίο δεν υπερβαίνει τα 6000 ευρώ και τεκμαρτό τα 9500 ευρώ και δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωση έναρξης εργασιών ή ατομική αγροτική δραστηριότητα, το εισόδημα αυτό, εξαιρουμένου του εισοδήματος από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φορολογούνται όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και δικαιούνται αφορολόγητο.
Εάν το πραγματικό εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό φορολογείται όπως των ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή με 22%.
Μία ανάσα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, οι οποίες είχαν μπλεχτεί στον παραλογισμό τους ελληνικού κράτους τα προηγούμενα χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌