Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑΥΤΗ είναι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!Άλλη μία ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ανακάλυψη...

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται για ακόμη μία φορά η Ελλάδα καθώς σύμφωνα με αρχαιολόγους  και μετά από νέες ανακαλύψεις  στην Κρήτη,θεωρείται πως η Κνωσός είχε πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια απ’όση γνωριζουμε.
Ουσιαστικά πρόκειται για την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης η οποία κυβερνούσε μια τεράστια εμπορική αυτοκρατορία κατά την εποχή του Χαλκού, όμως όπως όλα δείχνουν η Μινωίτες κυριάρχησαν και στην εποχή του σιδήρου.
«Ακόμα και σε αυτό το πρώιμο στάδιο της λεπτομερούς ανάλυσης, φαίνεται ότι το παλάτι και ο οικισμός ήταν  πολύ πυκνοκατοικημένα και  εκτείνονταν σε όλη την έκταση  της κοιλάδας Κνωσού, τουλάχιστον από τις ανατολικές πλαγιές του λόφου της Ακρόπολης  έως στα δυτικά μέχρι τον ποταμό Καίρατο, και από το ρεύμα Βλυχία  στα νότια μέχρι περίπου μέχρι το μέσον μεταξύ του μινωικού ανακτόρου και του λόφου Κεφάλα»,είπε ο Δρ Κοτσώνας,και σύμφωνα με τις έρευνες η πραγματική έκταση της Κνωσού είναι πολύ μεγαλύτερη απ’όσο πίστευαν μέχρι σήμερα.
Να τονιστεί πως οι αρχαιολόγοι θεωρούσαν ότι οι Μινωίτες είχαν χαθεί το  1200 π.Χ. μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας στη Σαντορίνη, όμως μετά από την ανακάλυψη νέων αντικειμένων κατέληξαν πως υπήρξαν Μινωίτες και πολύ αργότερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌