Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Το 'ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ' πήρε το ΟΠΛΟ του! 'ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ' ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ τη ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ...



Μετά την επίθεση της Όλγας Γεροβασίλη προς την εφημερίδα ‘Πρώτο Θέμα’, θα ήταν αδύνατο να μην υπάρξει απάντηση.
Το σχόλιο του «Πρώτου Θέματος»
Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αντιπαρέρχεται τους χαρακτηρισμούς της κυρίας Γεροβασίλη, αλλά ως προς την ουσία του ζητήματος επισημαίνει τα εξής:
Κορυφαίοι συνταγματολόγοι υπογραμμίζουν ότι το άρθρο 57 του Συντάγματος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις ασυμβίβαστες ιδιότητες του βουλευτή.
Όπως αναφέρει  στο πρώτο εδάφιο
«Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα.
Είναι σαφές ότι η εταιρεία της κυρίας Γεροβασίλη, παρείχε υπηρεσίες προς το δημόσιο. Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες τι εννοεί «δημόσιο» ο συνταγματικός νομοθέτης, το περιγράφει αναλυτικά στο εδάφιο 3 του άρθρου 57 αναφέροντας:
«Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής με το Δημόσιο εξομοιώνονται οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, τα άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και οι άλλες επιχειρήσεις τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος».
Είναι σαφές ότι κατά το Σύνταγμα, δημόσιο είναι και ο ΕΟΠΥΥ, και η περιφερειακή υγειονομική υπηρεσία του νομού Άρτας, στις οποίες η εταιρεία «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ» παρείχε υπηρεσίες κατά το επίμαχο διάστημα 2012-2015, καθώς υπάρχουν υπογεγραμμένες και σχετικές συμβάσεις.
Σε ό,τι αφορά τώρα τις επιπτώσεις που έχουν οι βουλευτές που δεν παραιτούνται εγκαίρως από τέτοιες ασυμβίβαστες ιδιότητες, το άρθρο 57 του Συντάγματος είναι επίσης σαφές καθώς ορίζει:
«Η παράβαση των διατάξεων αυτής της παραγράφου συνεπάγεται έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα και ακυρότητα των σχετικών συμβάσεων ή πράξεων, όπως νόμος ορίζει. 
Βουλευτές που υπάγονται στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου οφείλουν, μέσα σε οκτώ ημέρες αφότου η εκλογή τους γίνει οριστική, να επιλέξουν με δήλωσή τους μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και των παραπάνω έργων ή ιδιοτήτων. Αν παραλειφθεί αυτή η εμπρόθεσμη δήλωση, εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα του βουλευτή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌