Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Πόσες θερμίδες θα μας χαρίσουν τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικά γλυκά…

Πόσες θερμίδες θα μας χαρίσουν τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικά γλυκά…



Xριστούγεννα. Μια περίοδος ιδανική για ατασθαλίες, μιας και οι γευστικοί πειρασμοί είναι πάρα πολλοί. Κατανοητό δε γίνεται να αντισταθείτε στα γλυκά, μήπως όμως θα ήταν καλύτερο να έχετε κατά νου πόσες θερμίδες περιέχει το καθένα από τα γλυκίσματα που θα βάλετε στο στόμα σας; Μήπως διαβάζοντας τον αριθμό θερμίδων που περιέχουν, περιοριστείτε σε μικρότερες ποσότητες; Η επιλογή δική σας.
Μελομακάρονα: Ανα τεμάχιο σας χαρίζει 170-220 (αναλόγως μεγέθους). Από όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά αποτελεί το πιο υγιές, καθώς είναι άριστη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Το ελαιόλαδο και το μέλι είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία σας.
Κουραμπιέδες: Προσδίδει 190-260 θερμίδες ανά τεμάχιο. Αποτελεί το πιο αμφιλεγόμενο γλύκισμα, αφού δεν ξέρουμε κατά πόσο αποτελεί μια καλή επιλογή γλυκού, Από τη μια περιέχει αμύγδαλα, τα οποία είναι μια άριστη τροφή, όμως από την άλλη, είναι άφθονα σε βούτυρο, το οποίο περιέχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών.
Δίπλες: Μια δίπλα περιέχει περίπου 180-240 θερμίδες (αναλόγως μεγέθους). Ένα από τα βασικά μειονεκτήματά της είναι ότι είναι τηγανισμένες. Αυτό αρκεί για να την κατατάξουμε στα ανθυγιεινά. Από την άλλη όμως περιέχει μέλι, το οποίο είναι φημισμένο για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Βασιλόπιτα: Ένα μεσαίο κομμάτι περιέχει 400-500 περίπου θερμίδες. Δεν το λες και το πιο διαιτητικό γλυκό, καθώς περιέχει πολύ ποσότητα βουτύρου και αυγών. Ευτυχώς που την κόβουμε μια φορά το χρόνο!
Τώρα πια ξέρετε τι θερμιδικές βόμβες βάζετε στο στόμα σας. Αν πρέπει να καταναλώσετε κάτι σε μεγαλύτερη ποσότητα τότε ας είναι καλύτερα τα μελομακάρονα.
ΠΗΓΗ: queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌