Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Τι εισφορές θα πληρώσουν οι αγρότες

Χωρίς μεγάλες αλλαγές σε σχέση με αυτά που είχαν γραφτεί τους τελευταίους μήνες, δόθηκε στη δημοσιότητα και η εγκύκλιος για τις εισφορές των κατ' επάγγελμα αγροτών. Αλλαγές που έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδρασή τους.
Το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζεται σε 410,02 ευρώ, δηλαδή το 70% του κατώτατου μισθού. Αν το εισόδημα είναι μικρότερο των 410,2 ευρώ το μήνα, τότε οι εισφορές υπολογίζονται επί των 410,2. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν καταθέσει φορολογική δήλωση. Το ανώτατο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζεται στο 10πλάσιο του κατώτατου μισθού, δηλαδή τα 5.860 ευρώ το μήνα.
Για τους /τις συζύγους, και τα ενήλικα τέκνα, στις περιπτώσεις οικογενειακής εκμετάλλευσης, η μηνιαία βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού εισοδήματος της εκμετάλλευσης, δια του αριθμού των μελών, διαιρούμενο δια 12.
Και στην περίπτωση των αγροτών, όταν υπάρχει πολλαπλή δραστηριότητα, η μηνιαία βάση υπολογισμού αποτελεί το άθροισμα του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος από έκαστη δραστηριότητα. 

Πηγή:Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌