Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα τζάκια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για τα βρέφη…

ALERT! Τα τζάκια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για τα βρέφη…

 
Τα τζάκια στην έχουν «πάρει» φωτιά και το ερώτημα που τίθεται είναι: Είναι ασφαλές για ένα μωρό να βρίσκεται κοντά στο τζάκι; Είναι ασφαλές μία εγκυμονούσα να εισπνέει τον αέρα δίπλα σε αυτό; Πάμε να δούμε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί!
Μωρό και τζάκι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, συνιστούν ότι αν έχετε νεογέννητο, καλό είναι να αποφεύγετε να ανάβετε το τζάκι πριν γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν σε σχεδόν 12.000 βρέφη και νήπια τα οποία παρουσίασαν βρογχιολίτιδα, διαπίστωσαν πως όσα ζούσαν σε σπίτι όπου έκαιγαν ξύλα στο τζάκι είχαν 8% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η βρογχιολίτιδα είναι ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, η οποία αποτελεί την κύρια αιτία νοσηλείας κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής, αρχίζει συνήθως με συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και συχνά προκαλείται από ιούς, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά σοβαρή και απαιτείται νοσηλεία του βρέφους, κατά τους ερευνητές.
Η ίδια μελέτη έδειξε πως αυξημένο κίνδυνο βρογχιολίτιδας (κατά 6%) διατρέχουν όσα βρέφη ζουν εντός ακτίνας 50 μέτρων από αυτοκινητόδρομους. Οι ειδικοί αποδίδουν τα ευρήματά τους στα αέρια που εκλύονται από την καύση του ξύλου και τα αυτοκίνητα.
Εγκυμοσύνη και τζάκι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να δοθεί μια σαφής απάντηση, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, μια γυναίκα σε ενδιαφέρουσα θα πρέπει να αποφεύγει την εισπνοή αέρα κοντά στο τζάκι.
Κάποιες έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν εξηγούν ότι ο καπνός από την καύση ξύλου μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη του μωρού και να ενισχύσει το ρίσκο πρόωρου τοκετού. Επίσης, το να εισπνέει μια εγκυμονούσα καπνό από οποιοδήποτε φλεγόμενο υλικό που μπορεί να υπάρχει μέσα στο τζάκι, όπως παλέτες, χάρτινες σακούλες, εφημερίδες, περιοδικά κλπ, μειώνει την παραγωγή του οξυγόνου, κάτι που είναι απαραίτητο για το έμβρυο.
Παρόλα αυτά όμως, αν θέλετε να χρησιμοποιείται το τζάκι, είτε είστε έγκυος είτε έχετε νεογέννητο στο σπίτι, είναι απαραίτητο να παραμένει ένα μισάνοιχτο παράθυρο, για την ανανέωση του εσωτερικού αέρα στο διαμέρισμα ενώ θα πρέπει να γίνεται τακτικός καθαρισμός της καμινάδας.
ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌