Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΣΟΚ και ΦΡΙΚΗ!Ο Αφγανός Δολοφόνος είχε συλληφθεί και η Ελλάδα τον απελευθέρωσε...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 19χρονης Γερμανίδας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τον Αφγανό μετανάστη στην πόλη Freiburg της Γερμανίας. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ο Αφγανός δράστης είχε συλληφθεί στην Ελλάδα για επίθεση σε 20χρονη Κερκυραία, είχε δηλώσει πως είναι 17 ετών και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όμως, όπως αναφέρει στο protothema.gr η δικηγόρος του Μαρία Ελένη Νικοπούλου, κατάφερε να πετύχει την αποφυλάκιση του κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών. Ο κακοποιός είχε ρίξει την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η συνήγορος του Αφγανού κακοποιού: «Πράγματι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που φέρεται να σκότωσε την 19χρονη στην Γερμανία και να επιτέθηκε στην 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα. Αν και είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Βόλου, κατάφερε να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών». 
Ο Αφγανός δράστης  αποφυλακίστηκε στις 31 Οκτωβρίου του 2015  σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου 4322/2015 με περιοριστικούς όρους. Ο βασικότερος ήταν να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της μόνιμης κατοικίας του μια φορά τον μήνα.
Ο νεαρός Αφγανός αφού έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου δήλωσε μόνιμη κατοικία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου ήταν τυπικός μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016 όταν  παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό τμήμα της δηλωμένης περιοχής του. Έκτοτε, η Ελληνική Αστυνομία τον αναζητά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌