Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Ποια ήταν η διάσημη ρωσική ορχήστρα Αλεξάντροφ που «ξεκληρίστηκε» στη μοιραία πτήση (βίντεο)



Θρήνος στην Ρωσία για την τραγική μοίρα πάνω από 60 μελών της χορωδίας Αλεξάντροφ των ρωσικών ΕΔύ, τα οποία επέβαιναν στη μοιραία πτήση του Τουπόλεφ που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό την Λαττάκει της Συρίας όπου και θα πραγματοποιούνταν οι εορτασμοί των Χριστουγέννων για τα ρωσικά στρατεύματα.
 
Οι πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες από την αεροπορική τραγωδία είναι ελάχιστες.
 
Η χορωδία ερμηνεύει το «Κατιούσα»


Το «Καλίνκα» και το διάσημο «Κατιούσα», ένα φολκλορικό τραγούδι όπου η Κατιούσα αποχαιρετά τον αγαπημένο της, στον οποίο εύχεται να φυλάει την πατρίδα και η ίδια την αγάπη τους.
 
 
Η χορωδία Αλεξάντροφ είναι η επίσημη χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων η οποία ιδρύθηκε τη σοβιετική εποχή. Αποτελεί μέρος του ομώνυμου σχήματος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον μια μπάντα και ένα συγκρότημα χορευτών.
 
Το «τάγμα που τραγουδάει», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, προσφέρει εδώ και δεκαετίες ψυχαγωγία σε στρατιωτικούς αλλά και άλλου είδους ακροατήρια σε κάθε γωνιά της Γης.
 
Το ρεπερτόριο των ταλαντούχων μελών της αποκλειστικά ανδρικής χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο σε στρατιωτικά τραγούδια αλλά καλύπτει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής, από παραδοσιακά τραγούδια και θρησκευτικούς ύμνους μέχρι άριες τις όπερας και ποπ μουσική.
 
To διάσημο τραγούδι Καλίνκα


Το σχήμα Αλεξαντρόφ ιδρύθηκε το 1928 από τον Αλεξάντερ Βασίλιεφ Αλεξαντρόφ, τον συνθέτη που έγραψε τη μουσική του εθνικού ύμνου της Σοβιετικής Ενώσεως, ο οποίος το 2000 έγινε ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας (με νέους στίχους).  
 
Με τα χρόνια, το σχήμα που βρέθηκε πολλές φορές κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη χορωδία, ορχήστρα και χορευτικό συγκρότημα που απαριθμεί εκατοντάδες μέλη. H φήμη του σχήματος δεν περιορίστηκε στη Ρωσία, αλλά επιβραβεύτηκε με πολλές διακρίσεις και στο εξωτερικό, κατακτώντας επάξια τον τίτλο του γνωστότερου μουσικοχορευτικού στρατιωτικού συγκροτήματος στον κόσμο.
 
Ανάμεσα στα πιο γνωστά τραγούδια της χορωδίας είναι το «Τραγούδι των βαρκάρηδων του Βόλγα», το «Καλίνκα» και το διάσημο «Κατιούσα», ένα φολκλορικό τραγούδι όπου η Κατιούσα αποχαιρετά τον αγαπημένο της, στον οποίο εύχεται να φυλάει την πατρίδα και η ίδια την αγάπη τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌