Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΧΑΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ! Παραίτηση ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ - ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ;..

Οι πληροφορίες που έρχονται από το Μαξίμου δείχνουν ρήγμα στην κυβερνητική συνοχή και εμφύλιο πόλεμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κος Τσακαλώτος έχει υποβάλει την παραίτησή του, η οποία είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Ο κος Τσακαλώτος θεωρεί πως η επιστολή μεταμέλειας που έστειλε στο Eurogroup τον ακυρώνουν ως Υπουργό. Δεν έχει πια (όχι ότι είχε ποτέ) διαπραγματευτική ισχύ και έχει εξελιχθεί στο ανέκδοτο του Eurogroup.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανοικτή παραίτηση και του κου Χουλιαράκη, για διαφορετικούς λόγους όμως. Ο κος Χουλιαράκης υπέβαλε παραίτηση διότι είχε έρθει σε σύγκρουση με τον κο Τσακαλώτο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης πριν τον ΄μποναμά’ Τσίπρα.  Χαρακτηριστικά θυμίζουμε πως ο Κωστής Πλάντζος είχε γράψει στο Πρώτο Θέμα πως : «η πλευρά Χουλιαράκη υποστήριζε η παροχή έπρεπε να αφορά μικρότερο ποσό, της τάξεως των 300 εκατ. περίπου για να μην διακινδυνεύσει η κυβέρνηση τυχόν μεγάλη αναθεώρηση προς τα κάτω του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat το 2017, ανάλογη με αυτήν που έγινε φέτος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 (μειώθηκε κατά 900 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο)! Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε και να επιφέρει ενεργοποίηση του «κόφτη»  το 2017, ενδεχομένως τον Απρίλιο».
Οι παραιτήσεις των δύο αντρών δεν έχουν γίνει δεκτές, ωστόσο παραμένουν ανοικτές. Αφενός μεν ο κος Τσίπρας δε θέλει να χάσει δύο ‘στρατηγούς’ της οικονομικής πολιτικής εν μία νυκτί, αφετέρου δε μπορείτε να φανταστείτε την επικοινωνιακή καταιγίδα που θα ξεσπούσε, μία καταιγίδα που μπορεί να έριχνε και την κυβέρνηση άτακτα και άμεσα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌