Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ η ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ΜΜΜ!ΠΗΡΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ και ΗΡΕΜΗΣΑΝ...

Λεφτά υπάρχουν… για το δημόσιο. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν διοίκηση και εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, προβλέπει αύξηση αποδοχών 2%-4%. Στην (ΣΤΑ.ΣΥ.) υπάγονται όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, δηλαδή Μετρό, ΗΣΑΠ, και Τραμ, και προκαλεί πολλά ερωτήματα όχι μόνο γιατί είναι δύσκολη εποχή αλλά και γιατί η ΣΤΑ.ΣΥ. είναι ελλειμματική για το 2016 και το 2017.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως στο άρθρο 4 της νέας επιχειρησιακής σύμβασης προβλέπεται το εξής: «Στους εργαζόμενους σε καθεστώς βαρδιών χορηγείται από 1/6/2017 μηνιαίως ποσό ίσο με το 0,04 του βασικού τους μισθού. Για το δε υπόλοιπο προσωπικό χορηγείται από 1/6/2017 μηνιαίως ποσό ίσο με το 0,02 του βασικού τους μισθού», ήτοι σημαίνει αύξηση 4% μηνιαίως για τους εργαζόμενους με βάρδιες και το ποσό που θα είναι ίσο με το 0,02 του μισθού σημαίνει αύξηση 2% για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Παράλληλα έχει προβλεφθεί και ρήτρα για επιπλέον αυξήσεις αποδοχών ανάλογα με τα έσοδα από τα εισιτήρια, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «σε περίπτωση αύξησης των εσόδων της εταιρίας με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, τα δύο μέρη δεσμεύονται ότι τα ως άνω ποσά αυξάνονται μετά από κοινή συμφωνία».
Τέλος αξίζει Να θυμίσουμε επίσης ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες το επιβατικό κοινό είχε ταλαιπωρηθεί από συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας από τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς. Οι στάσεις εργασίας γίνονταν γιατί δεν ήθελαν να ενταχθούν  στην «ομπρέλα» του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), μαζί με τους εργαζόμενους των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ - αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌