Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά έφαγε ξύλο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός στο Βερολίνο. Όπως γνωρίζετε χθες συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ με την ελπίδα να υποχωρήσει το Βερολίνο στην απαίτηση για άρση των παροχών της ελληνικής πλευράς (13η σύνταξη και ΦΠΑ, με τη σύνταξη να είναι το βασικό θέμα).
Η πορεία της αξιολόγησης είναι κακή, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι υπερβολικές και τώρα μαθαίνουμε πως όποια απόφαση είναι να παρθεί για το χρέος θα παρθεί μετά το Μάρτιο.
Αφέλεια, βιασύνη, επικοινωνιακά λάθη ή απλά τζόγος; κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι αυτό που οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα, σε πλήρη αποδόμηση των όποιων ελάχιστων επιτυχιών είχε καταφέρει (έστω και σε λεκτικό επίπεδο).
Κατά τη διάρκεια του 2ωρου δείπνου μεταξύ Τσίπρα και Μέρκελ, η Καγκελάριος φέρεται να του δήλωσε τα εξής: πρώτον να μην επιτίθεται στο Σόιμπλε διότι είναι σαν να επιτίθεται στην ίδια. Δεύτερον πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ δεν πρόκειται να υπάρξει και τρίτον να μην προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, καθώς δεν μπορεί και σίγουρα δεν πρόκειται να δικαιολογήσει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌