Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! Το κρυφό σχέδιο για το ΚΟΥΡΕΜΑ των ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ...

Σε έκθεση της η Phoenix Capital Research αναλύει τους πραγματικούς λόγους που η τράπεζες σε όλο τον κόσμο θέλουν να "εξαφανίσουν" τα μετρητά. 
Απώτερος στόχος είναι να διασωθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αφού, όταν η τράπεζες δεν εισπράττουν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για να επιζήσουν χρειάζονται τα μετρητά, δηλαδή τις καταθέσεις. 
Το 2013 η Κύπρος εφάρμοσε το λεγόμενο "bail-in", δηλαδή η τράπεζα πήρε μέρος των καταθέσεων για να καλύψει τη ζημιά που είχε προκληθεί στον ισολογισμό. 
Ο πολίτης μπορεί να αποσύρει τα χρήματα του όποια στιγμή  θέλει, έτσι, αν ένας μεγάλος αριθμός καταθετών πάρει τις καταθέσεις, τότε η τράπεζα θα καταρρεύσει.
Εδώ όμως, μπαίνει ένα μεγάλο αλλά και εκεί εστιάζεται όλο το σχέδιο. 
Αν τα χρήματα είναι σε ηλεκτρονική μορφή, τότε ο πολίτης δεν θα χρειάζεται ρευστό και τα μετρητά δεν θα αποσυρθούν. 
Προγράμματα όπως ZIRP, NIRP και QE δημιουργήθηκαν για να υπάρχει στήριξη στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει τίποτα με πρόσφατο παράδειγμα τη Deutsche Bank. 
Μέγιστος στόχος στις παγκόσμιες ελίτ είναι να υπάρχουν νομοθεσίες που να επιτρέπουν το "bail-in"και να απαγορευτεί η κίνηση των μετρητών, ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή οι καταθέσεις να είναι το "σωσίβιο"  των τραπεζών. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌