Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ… Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ…



Για ακόμα μία φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε… ανατρεπτικός και πιστός στην παλιά του τακτική.
Ειδικότερα, σε άρθρο του στο projectsyndicate.org αφού κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα στον
ελληνικό λαό, υποστηρίζει ότι η μόνη λύση για το ελληνικό πρόβλημα είναι η στάση πληρωμών προς τους δανειστές μέχρι να βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος.
Όπως γράφει λοιπόν ο ίδιος, από το καλοκαίρι του 2015, η Ελλάδα έχει σταματήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, όχι επειδή η οικονομική της κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.
Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρεται στο ελληνικό δημοψήφισμα χαρακτηρίζοντας το ως την τελευταία εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι απέρριψαν την τακτική συσσώρευσης νέων δανείων στο ήδη μη βιώσιμο χρέος της Ελλάδας. Ωστόσο, η ΕΕ και το ΔΝΤ ανάγκασαν την Ελλάδα να υπογράψει ακόμα ένα δάνειο που δεν μπορεί να εξοφληθεί. «Έτσι, ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να επανέλθει το πρόβλημα» γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον στην Ευρώπη έχει επικεντρωθεί στο Brexit, στην άνοδο του λαϊκισμού στην Αυστρία και στη Γερμανία, και στο συνταγματικό δημοψήφισμα της Ιταλίας, που ανέτρεψε την κυβέρνηση του MatteoRenzi.
Σύμφωνα όμως με τον κ. Βαρουφάκη η προσοχή θα στραφεί και πάλι, στη Γαλλία, ενώ «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η βλακώδης διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρώπης ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Όλοι -και ο ΣΥΡΙΖΑ- λέει ψέματα για το ελληνικό πρόγραμμα
«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι όλοι λένε ψέματα.
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λένε ψέματα όταν ισχυρίζονται ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει όσο η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι της λένε.
 Η Γερμανία ψεύδεται όταν επιμένει ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους μέσω περισσότερης λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει «η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα όταν επιμένει ότι ουδέποτε συναίνεσε σε αδύνατους δημοσιονομικούς στόχους. Και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το ΔΝΤ λέει ψέματα όταν προσποιείται ότι δεν είναι υπεύθυνο για την επιβολή των στόχων αυτών στην Ελλάδα». Κι ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει λέγοντας «όταν τόσα πολλά ψέματα -με τόσο πολύ πολιτικό κεφάλαιο να επενδύεται στη διαιώνιση τους- συγκεντρώνονται μαζί απαιτείται μια μεγάλη ανατροπή, όπως ο Αλέξανδρος έκοψε τον γόρδιο δεσμό. Αλλά ποιος θα χειριστεί το σπαθί;»
Η λύση του προβλήματος
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι τόσο προφανές και εξαιρετικά απλό να λυθεί.
 Όπως υποστηρίζει το ελληνικό κράτος έγινε αφερέγγυο περίπου ένα χρόνο μετά την έκρηξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008. Αφού η Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών κυβερνήσεων- και το ΔΝΤ επιμήκυναν το δάνειο της Ελλάδας, για να συγκαλύψουν τον παραλογισμό αυτής της απόφασης προστέθηκαν νέα δάνεια συνοδευόμενα από λιτότητα. «Όταν κάποιος βρεθεί σε μια τρύπα, η απλούστερη λύση είναι να σταματήσει το σκάψιμο.
Αντ” αυτού, οι δυνάμεις της Ευρώπης, η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ κατηγορούν ο ένας τον άλλο για το γεγονός ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα οδηγήθηκαν σε μια άβυσσο» γράφει ο ίδιος.

1 σχόλια:

  1. πολυ σωστα αυτα που λεει ο κ. Βαρουφακης αλλα πολυ δυσκολο να βρεθουν οι πολιτικοι που θα μπορουσαν να τα κανουν στις αρμοδιες θεσεις εξουσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌