Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ κε ΤΣΙΠΡΑ!Δείτε την ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΙΜΠΛΕ, που είναι και νόμιμη...

Αυτά δεν μας το είπατε κε Τσίπρα. Θεσμικά μιλώντας Γερμανία και Γερούν Ντάισμπλουμ (Πρόεδρος του Eurogroup) μπορούν να μπλοκάρουν την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την ιδρυτική συνθήκη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και τον επίσημο ιστότοπό του, οι περισσότερες αποφάσεις στο Συμβούλιο των Διευθυντών, όπου εκπροσωπούνται τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης, λαμβάνονται με "ειδική πλειοψηφία" 80 έως 85%.
Πρέπει όμως να τονιστεί πως η Γερμανία, ως βασικός μέτοχος και χρηματοδότης, έχει το 26,9% των δικαιωμάτων ψήφου. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, το αντίστοιχο ελληνικό ποσοστό είναι μόλις 2,8%.
Ο ίδιος μηχανισμός ισχύει και στο Συμβούλιο των Διοικητών, το ανώτατο όργανο του ESM, το οποίο συνεδριάζει όμως πολύ σπανιότερα.
Τέλος ειδική βαρύτητα έχει η άποψη του Προέδρου του Εurogroup, που επεμβαίνει όταν κρίνει πως καταστρατηγούνται οι αποφάσεις της ευρώ-ομάδας.
Αυτά προς ενημέρωση των πολιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌