Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΕΚΒΙΑΖΕΙ την ΙΤΑΛΙΑ, ΔΙΑΛΥΕΙ την ΕΥΡΩΠΗ!Το τέλος έχει όνομα!ΣΟΙΜΠΛΕ...

Βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε βάζει η Γερμανία που επιθυμεί να εντάξει την  Ιταλία σε ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Φυσικά πίσω από τον εκβιασμό που κάνουν στην Ιταλία (μέσω της τραπεζικής πίεσης) ηθικός αυτουργός είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι αναλυτές ωστόσο τονίζουν πως αν ο Σοίμπλε πιέσει πολύ τότε η Ιταλία θα οδηγηθεί σε νέο δημοψήφισμα, με ερώτηση όμως «ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ».
Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Έχει χρέος που ξεπερνάει τα 3 τρις ευρώ. Αυτό σημαίνει πώς αν καταρρεύσει θα παρασύρει μαζί και πολλές άλλες τράπεζες στην Ευρώπη, ειδικά στη Γαλλία. Από την άλλη επίσης η Ιταλία είναι μία χώρα που έχει βιομηχανία και μπορεί να στηριχθεί στα πόδια μη αποδεχόμενη τον κ. Σόιμπλε να της κουνάει το δάχτυλο.
Το σκληρό μπρα ντε φερ των τελευταίων ημερών είναι σκληρό με τη φράση ‘κούρεμα καταθέσεων’ να έχει αρχίσει να λέγεται όλο και συχνότερα.
Μήλον της έριδος αποτελεί η διάσωση της ιταλικής τράπεζες Monte dei Paschi di Siena. Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την ανησυχία του για τα σχέδια της Ιταλίας, αναφέροντας ότι η Ρώμη θα πρέπει να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να κάνουν έλεγχο για να διασφαλίσουν ότι οι ιταλικές Αρχές ακολουθούν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς» ανέφερε εκπρόσωπος του Σόιμπλε.
Αν η πίεση συνεχιστεί οι Ιταλοί είναι με το ‘μαχαίρι στο στόμα’ έτοιμοι να διαλύσουν την Ευρωζώνη. Αυτός άλλωστε είναι και ο φόβος της Γερμανίας, που ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, μεταφέροντας το σύνολο του χρυσού της σε γερμανικό έδαφος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌