Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Το ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ! Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΛΥΕΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...

Καλός ο ανθρωπισμός αλλά υπάρχει το εξής πρόβλημα. Η λαθρομετανάστευση είναι κοστοβόρα. Πρέπει να βρεθεί λύση.
 Για το συγκεκριμένο θέμα ελάχιστα έχουν ακουστεί, αλλά κατά καιρούς επίσημοι φορείς του Ελληνικού κράτους δημοσιεύουν στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα:
7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011.
Στα 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Στα 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο, το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες, παράνομους και μη, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
 Η αλήθεια είναι ότι πολλοί εργοδότες προσλαμβάνουν λαθρομετανάστες με χαμηλότερη αμοιβή σε σχέση με τους Έλληνες. Όμως δημιουργούνται τα ακόλουθα προβλήματα:
•Όταν ο Έλληνας εργάτης προσφύγει στο ταμείο ανεργίας, επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο.
•Η «μαύρη εργασία» δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος και ΙΚΑ.
•Το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παράνομων μεταναστών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η λύση ποια είναι; εφαρμογή του νόμου. Τι προβλέπει για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες; ας εφαρμοστεί επιτέλους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌