Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Δεν χρειάζονται όλοι ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ!Δείτε ποιοι εξαιρούνται...

Προς ενημέρωση των πολιτών, δεν είναι όλοι οι φορολογούμενοι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα για να ‘πιάσουν’ το αφορολόγητο. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι εξής κατηγορίες φορολογουμένων.
Όσοι είναι άνω των 70 ετών και όσοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80% δεν υποχρεούνται να κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος, ωστόσο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ίσης αξίας , με βάση την ίδια κλίμακα.
Από την υποχρέωση χρήσης “πλαστικού χρήματος” εξαιρούνται και όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε και του Ε.Ο.Χ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών. Εξαιρούνται επίσης τόσο από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όσο και την προσκόμιση αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας ή σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌