Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΝΙΠΤΕΙ τας ΧΕΙΡΑΣ της η ΜΕΡΚΕΛ! Το ίδιο 'τροπάρι' ο ΤΣΙΠΡΑΣ...



Με δεκάλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε η κοινή συνέντευξη τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ.
Η Μέρκελ ξεκίνησε με τις τυπικές δηλώσεις περί καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Πρόσθεσε στη συνέχεια το ‘ζουμί’ της υπόθεσης : «δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα στη μοίρα της, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει στενή συνεργασία το θέμα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Επεσήμανε ότι τα πράγματα εκεί εξελίσσονται αργά αλλά η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι η σωστή κίνηση γιατί καταπολεμούνται οι δουλέμποροι. Παράλληλα ανέφερε πως μεγάλης σημασίας το Κυπριακό», είπε η Μέρκελ. «Η Κύπρος είναι ένα θέμα μεγάλης σημασίας, η Ελλάδα έχει κάνει εδώ μια πολύ υποστηρικτική εργασία», πρόσθεσε.
Στο θέμα της διαπραγμάτευσης η καγκελάριος επανέλαβε αυτά που είπε την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής, ότι «οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρεις θεσμούς και το Eurogroup. Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα ειλικρινείς», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. «Εδώ δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται αποφάσεις, εδώ θα συζητήσουμε για να δούμε πως εκτιμά ο Έλληνας πρωθυπουργός την κατάσταση. Θέλουμε και οι δύο να δούμε αποτελέσματα», τόνισε.
Από την πλευρά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «θετική πορεία του προγράμματος» και για επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
«Όραμα μας είναι η ανάπτυξη αυτή να μην αφορά στατιστικές και αριθμούς αλλά να επουλώσει τις πληγές της κρίσης» είπε ο πρωθυπουργός.
«Αυτό το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης προϋποθέτει σχέδιο και γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους», πρόσθεσε. «Κοινή απειλή είναι η άνοδος των ακροδεξιών στην Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
«Θα συζητήσουμε και για τις δυσκολίες με την Τουρκία μετά το αποτρόπαιο πραξικόπημα του Ιουλίου. Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», προσέθεσε.
Κατέληξε λέγοντας πως «η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αλλά με αυστηρή προσήλωση στα σχετικά κριτήρια. Στο Κυπριακό, η ΕΕ έχει και θα έχει ενεργό ρόλο. Είναι ζήτημα στο οποίο θα δοκιμαστεί το βάθος των ευρωτουρκικών σχέσεων όσο και η βούληση της Τουρκίας να εξευρεθεί μια λύση. Στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις, χωρίς στρατό κατοχής και χωρίς φόβο για οποιονδήποτε Κύπριο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌