Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ! Τι ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε σε περίπτωση ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ...



Η επιστράτευση είναι μια δύσκολη υπόθεση και η επιτυχία της εξαρτάται από την ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων, η οποία ενισχύεται με τις συνεχείς ασκήσεις που επιβάλλεται να γίνονται. 
Ως επιστράτευση χαρακτηρίζουμε την επαναφορά σε στρατιωτική υπηρεσία των εφέδρων λόγω στρατιωτικών αναγκών και στις μέρες μας η αρμοδιότητα για την κήρυξη της έχει περάσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, που εκδίδει προεδρικό διάταγμα, ενώ στο παρελθόν, γινόταν με βασιλικό διάταγμα. 
Η επιστράτευση μπορεί να είναι "γενική" ή "μερική". Στην δεύτερη περίπτωση, καλούνται συγκεκριμένες εφεδρικές κλάσεις ή ορισμένες περιοχές, περιφέρειες ή διαμερίσματα της επικράτειας ή συγκεκριμένες ειδικότητες και εν συνεχεία συγκεντρώνονται στις στρατιωτικές υπηρεσίες, όπου δημιουργούνται τάγματα πεζικού. Να σημειωθεί ότι η μετακίνηση είναι υποχρεωτική και γίνεται δωρεάν. 
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης έχει την ευθύνη για την προετοιμασία και την εκτέλεση και σε περίοδο ειρήνης θα πρέπει να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, όταν παραστεί η ανάγκη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌