Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΣΕΙΣΜΟΣ! "Η Γερμανία να φύγει από το ευρώ"...



 Ο Ρόλαντ Μπέργκερ, ένας από τους οικονομικούς συμβούλους της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη του δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, αν επιθυμεί να σώσει την ΕΕ. 
"Αιτία όλων είναι το ευρώ. Νομίζω ότι αυτή η κρίση μπορεί να λυθεί μόνο μέσω ριζοσπαστικών βημάτων και όχι μέσω όλου αυτού του μπερδέματος που συμβαίνει", υπογραμμίζει ο Μπέργκερ και συμπληρώνει: " Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρώπη θα καταρρεύσει. Η οικονομική κουλτούρα σε κάθε μία από τις 19 χώρες είναι, απλά, εντελώς διαφορετική. Δεν θα πρέπει να εξετάζουμε το εάν η Ελλάδα μπορεί να σωθεί, αλλά εάν είναι πολύ πιο λογικό η Γερμανία να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, προκειμένου να σωθεί η Ε.Ε. στο σύνολό της".
Η γερμανική οικονομία, όπως σημειώνει, έχει πλεόνασμα πληρωμών 9% του ΑΕΠ, στοιχείο που δεν επιφέρει την ισορροπία στην Ευρωζώνη. Όπως αναφέρει, όμως, η Γερμανία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια ριζοσπαστική κίνηση, και γι'αυτό προτείνει μια "ειδική μεταβατικής ζώνη", σαν της Γερμανίας, όπου τα πιο πλούσια κρατίδια "πηγαίνουν" κεφάλαια στα πιο μικρά:  "Η Γερμανία θα καταστεί ο βασικός χρηματοδότης των πιο αδύναμων χωρών και γι' αυτό δεν συμφωνούμε με αυτή τη λύση. Ιταλοί, Ισπανοί και Γάλλοι μου λένε όταν μιλώ μαζί τους: Εσείς οι Γερμανοί καταστρέφετε την Ευρώπη με την πολιτική λιτότητας!".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌