Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΒΟΜΒΑ από τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!Τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ στο στόχαστρο των ερευνών...

Είδηση βόμβα έρχεται από την ελληνική δικαιοσύνη. Οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα πωλητήρια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πιο συγκεκριμένα ερευνούν την πώλησή τους στην γερμανική κοινοπραξία HDW/ Ferrοstaal το 2002 αλλά και η μεταβίβαση τους στην εταιρεία Privinvest του Ισκαντάρ Σάφα.
Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ereportaz.gr ‘εδώ και καιρό οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν παραγγείλει την διενέργεια έρευνας στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η οποία προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα ψιλά γράμματα των συμβάσεων και να συντάξει πορισματικές αναφορές που θα οδηγήσουν είτε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης είτε στην άσκηση ποινικών διώξεων’.
Από την έρευνα των ανακριτών Διαφθοράς φέρεται να έχει προκύψει πως  η επίμαχη ιδιωτικοποίηση δόθηκε δωρεάν στη γερμανική κοινοπραξία, καθώς ουδέποτε κατέβαλε το ποσό που είχε δεσμευθεί να καταβάλει ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΕΝΑΕ, ενώ την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης ιδιωτικοποίησης (31/5/2002) υπεγράφη και η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων.
Οι εισαγγελείς διαφθοράς καλούνται να διευρενήσουν εκ νέου τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η μεταβίβαση των Ναυπηγείων και τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων μερών, στην επίμαχη διαδικασία.

news.
 gr/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌