Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Αποκάλυψη - «βόμβα» Βαρουφάκη για Σόιμπλε



Γιάνης Βαρουφάκης
: Φωτιές άναψε ξανά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας ότι το Βερολίνο και ειδικότερο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν αποφασίσει να ρίξουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2014.
Μιλώντας χθες, Δευτέρα (12/12/2016) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Η αρπαγή της Ευρώπης», ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε πως σε συνομιλία που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του εκμυστηρεύτηκε πως είχε αποφασίσει από τον Ιούνιου του 2014 να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.
«Το 3ο μνημόνιο το σχεδίαζαν από το 2013-14», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ο κ. Σόιμπλε από τον Ιούνιο του ‘14 αποφάσισε ότι ο Σαμαράς δεν του κάνει πλέον. Τον ρώτησα “Βόλφγκανγκ πες μου πότε αποφάσισες να ρίξετε τον Σαμαρά;”. Και μου λέει “τον Ιούνιο του ‘14”».
Ο ίδιος επέμεινε πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα μας και σημείωσε: «Εμείς είμαστε μία παράπλευρη απώλεια σε έναν πόλεμο μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας. Στόχος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είναι ο έλεγχος του εθνικού προϋπολογισμού της Γαλλίας».
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δυστυχώς τώρα το πιστεύει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση ότι ένιωσε την ανάγκη υποταγής στο τρίτο Μνημόνιο γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική».
Τέλος, είπε πως η λύση για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς είναι η «εποικοδομητική ανυπακοή».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌