Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΣΟΚΑΡΕΙ η σκληρή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Οι Έλληνες ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ για το ΤΙΠΟΤΑ...

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, αναφορικά με τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση και τον τρόπο που έχουν διαμορφώσει τη ζωή των ανθρώπων στην Ανατολική Ευρώπη. 
Σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας περιλαμβάνονται την τελευταία ευρείας κλίμακας έρευνα Life in Transition Survey (LiTS) (Η Ζωή σε Μετάβαση) της Τράπεζας, οι Έλληνες υποφέρουν περισσότερο σε σύγκριση με τους πληθυσμούς της Αν. Ευρώπης κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008-09.
Συγκεκριμένα, το 76% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση μισθών ή συντάξεων, έχει χάσει τη δουλειά του, καθυστερεί να πληρωθεί ή έχει μειωθεί το ωράριο εργασίας. Το 44% των ελληνικών νοικοκυριών παίρνει μειωμένη σύνταξη ή μισθό, πάνω από το 24% των νοικοκυριών έχει τουλάχιστον έναν άνεργο και περισσότερο από το 51% έχει μειώσει τα βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και φάρμακα. 
"Σε σύγκριση με τα νοικοκυριά της Ανατολικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην έρευνα LiTS II το 2010 (στην οποία επίσης γινόταν λόγος για βαθύ αντίκτυπο της πρόσφατης κρίσης), οι Έλληνες αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη μείωση της κατανάλωσης βασικών και μη βασικών ειδών και υπηρεσιών σε μεγαλύτερο βαθμό", υπογραμμίζει η έρευνα. 
Επιπλέον, από του ερωτηθέντες, μόνο το 16% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. "Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι, παρά τις πρόσφατες πολιτικές αλλαγές και τις προσπάθειες οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, οι Έλληνες δεν βλέπουν την κατάστασή τους να βελτιώνεται στο προσεχές μέλλον", καταλήγει η έκθεση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌