Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ! Η Κίνα τα έβαλε με τις ΗΠΑ...

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, χθες Πέμπτη 15/12, η Κίνα ακινητοποίησε και κατέσχεσε μη μη επανδρωμένο υποβρύχιο ερευνητικό σκάφος των ΗΠΑ, στη θάλασσα της Νότιας Σινικής. 
Ήδη οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες, με το Πεκίνο να έχει προειδοποιήσει ότι αν αμφισβητηθεί η πολιτική της "μιας Κίνας", τότε κινδυνεύει η ειρήνη στη Νοτιοανατολική Ασία. 
Ο Αν Φενγκσάν, επικεφαλής του Γραφείου Υποθέσεων Ταϊβάν, στο Πεκίνο, "είχε δηλώσει σχετικά: "Η διατήρηση της αρχής της 'μιας Κίνας' είναι η πολιτική βάση για την ανάπτυξη των σινοαμερικανικών σχέσεων. Αν αυτή η βάση αμφισβητηθεί ή υπονομευθεί, τότε δεν θα μπορεί να γίνεται λόγος για υγιή, σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας - ΗΠΑ, ενώ θα επηρεαστούν σοβαρά η ειρήνη και η σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν".
Το παραπάνω γεγονός οδήγησε στην έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ, που υποστηρίζουν ότι το σκάφος ήταν σε διεθνή ύδατα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌