Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΝΔ: Ταυτίζει τον Τσίπρα με τον Σόιμπλε



«Μπροστά» βάζει εκ νέου η ΝΔ την επιχείρηση προσωπικής αποδόμησης του πρωθυπουργού την ώρα που η διαπραγμάτευση οδεύει ολοταχώς σε νέες παλινωδίες αλά 2015, όπως σημειώνουν στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έτσι, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντηρεί τα υψηλά ντεσιμπέλ κατά της κυβέρνησης, ζητώντας επιτακτικά εκλογές για να φύγει «η πιο καταστροφική κυβέρνησης της μεταπολίτευσης». Σαφές δείγμα γραφής για τη γαλάζια στρατηγική έδωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την περιοδεία του στη Θράκη. Στην Κομοτηνή τόνισε πως «καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά, όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», κατηγορώντας την πως «έταξε τα πάντα στους πάντες, με κίνδυνο να τα τινάξει όλα στον αέρα».
Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακώνει τη ρητορική του ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «ανήθικο και επικίνδυνο». «Ανήθικος, γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες περικοπές για τους συνταξιούχους. Αυτά, βέβαια, τα λέει στην Ελλάδα. Γιατί όταν βρίσκεται στο Βερολίνο, δίπλα στην κυρία Μέρκελ, εκεί δεν μιλάει για 13η σύνταξη. Εκεί μιλάει για εφάπαξ παροχή. Και είναι επικίνδυνος, γιατί θέτει σε κίνδυνο τις θυσίες των Ελλήνων» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια ταύτισης του πρωθυπουργού με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους πλέον ακραίους κύκλους των δανειστών. Όχι γιατί έχουν τους ίδιους σκοπούς, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ, αλλά διότι με τους χειρισμούς του ο Αλέξης Τσίπρας δίνει πάτημα για νέες καταστροφικές καθυστερήσεις και επαναφορά της ατζέντας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο προσκήνιο, ακόμα και με το σενάριο του Grexit.
Αυτό υπογράμμισε εξάλλου στο μήνυμά του από τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σόιμπλε είναι δύο αλληλοτροφοδοτούμενα πρόσωπα, που ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌