Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΒΑΡΑΕΙ ΄ΚΑΝΟΝΙ' η Deutsche Bank! Διαλύεται το Γερμανικό Θαύμα...

Ανώτερος οικονομικός αναλυτής ισχυρίζεται με βάσιμα στοιχεία πως η Deutsche Bank ετοιμάζεται να βαρέσει ‘κανόνι’. Ο Ewen Cameron Watt,  ανώτερος στέλεχος στο ινστιτούτο   επενδύσεων Blackrock δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC: «Αν η Deutsche Bank δεν  κάνει κάτι τώρα  όχι αύριο,  ξεχάστε τις ευρωπαϊκές τράπεζες στο σύνολό τους. Νομίζω ότι αν κοιτάξετε την γερμανική τράπεζα θα παρατηρήσετε ότι προσπαθεί εναγωνίως να αναστρέψει μια δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση σε ένα βιώσιμο μοντέλο. Έχουν περάσει πολλά μεγάλα εμπόδια , αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά βουνά μπροστά της».
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της τράπεζας, του μεγαλύτερου δανειστή του γερμανικού κράτους, πως αντιμετωπίζει το υπέρογκο πρόστιμο 14 δις που επέβαλε το αμερικανικό κράτος.
Ο κ Watt πρόσθεσε: «Εάν η τράπεζα επιζήσει  το bail-in δεν θα είναι πολύ σοβαρή διαδικασία, διότι θα είναι  σαν  κάποιος να έχει πάθει μια καρδιακή προσβολή και σώζεται από  τον απινιδωτή  ανακτώντας τις δυνάμεις του. Αλλά δεν  είναι καθόλου καλή η συγκυρία  της στιγμής, και  οι δράσεις που εφαρμόζονται  για την ανάκτηση της βιωσιμότητας της τράπεζας αυτής δεν είναι προς το ορθό δρόμο».
Η Deutsche Bank  ωστόσο, δεν είναι η μόνη γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η Commerzbank ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει το 20 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της και να συρρικνώσει τις λειτουργίες της. Οι ειδικοί μάλιστα λένε ότι η Γερμανία έχει απλά περισσότερες τράπεζες από ό, τι χρειάζεται.
Το γερμανικό οικονομικό θαύμα αρχίζει να τρέμει…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌