Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Ραγδαίες εξελίξεις: Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα ζητούν οι δανειστές



ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΤΣΙΠΡΑ

Ειδήσεις | Eurogroup: Με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα, ,μη δεχόμενοι, ουσιαστικά, τους ισχυρισμούς του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το ανώδυνο των μέτρων που αφορούν στην έκτακτη παροχή που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Τι κι αν ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει σε όλους τους τόνους ότι κανείς δεν θα τολμήσει να υποδείξει στην Ελλάδα πού θα τοποθετεί τα χρήματα από το πλεόνασμα, η πραγματικότητα αναδεικνύεται πολύ διαφορετική και έρχεται για ακόμη μία φορά να τον διαψεύσει.
Ο κ. Τσακαλώτος αναγκάστηκε να αποστείλει επιστολή στο EuroWorking Group (EWG), το οποίο κατά την τηλεδιάσκεψη χθες, Τρίτη (20/12/2016) ζήτησε έγγραφες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά για το έκτακτο βοήθημα του κ. Τσίπρα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών, η οποία έμοιαζε περισσότερο με απολογία, αναφέρονταν ρητά τα εξής:
α. Η διαβεβαίωση πως το βοήθημα προς τους συνταξιούχους είναι εφάπαξ και πως το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά θα είναι μόνο για το 2017.
β. Η δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων
γ. Τη ρητή αποδοχή της ελληνικής πλευράς ότι ε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους του προϋπολογισμού και ενεργοποίησης του κόφτη, οι περικοπές θα εφαρμοστούν εκεί όπου έγιναν οι παροχές, δηλαδή στους συνταξιούχους
δ. Η δέσμευση πως εάν μελλοντικά υπάρξει υπέρβαση του πλεονάσματος, θα εφαρμόζονται οι προβλέψεις του μνημονίου, δηλαδή θα διατίθεται για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Επί της ουσίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σα να ήταν ο μαθητής που περιμένει τη δασκάλα να τον δείρει με τη βίτσα, απολογείται ενώπιον των Θεσμών, δείχνοντας ξεκάθαρα τη διπροσωπία, με την οποία ασκεί την πολιτική της - παλληκαρισμοί μέσα, υποτακτικότητα έξω. 
Και το χειρότερο είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν να μην υπολογίζουν με κανέναν τρόπο στην αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς, λέγοντας πως η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά σε μονομερείς ενέργειες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌