Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ!Όλο το Σχέδιο για τα F-35 και τα F-16...



Στη συνέχεια της συνέντευξης που έδωσε ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στο onalert.gr, μίλησε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 και για την αγορά των F-35. 
Σας παραθέτουμε το απόσπασμα.




ΕΡ: Εκσυχρονισμός F-16 . Πού βρισκόμαστε;
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αποστολή LOA για LOR. Το οποίο όμως, η ευχή και της Πολεμικής Αεροπορίας και της στρατιωτικπής και της πολιτικής ηγεσίας είναι να περιλαμβάνει μέσα και το study για το νέο μαχητικό αεροσκάφος. Δηλαδή, ναι μεν υπάρχει μια ανάγκη εκσυγχρονισμού των υφισταμένων αεροσκαφών μας, όμως αυτοί θα πρέπει να συνδυαστεί για να υπάρξει ισορροπία στο Αιγαίο, με ένα νέο αεροσκάφος, μιλάμε για το F-35.
Αυτό βέβαια θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν βιαζόμαστε να γίνει πριν από την ανάληψη του νέου administration. Νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε τη δυνατότητα να αναλάβει ο νέος υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, γιατί αυτή είναι μια διακρατική συμφωνία.
Οταν αναλάβει ο νέος υπουργός πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του πιστεύω αρκετά σύντομα. 
Θέλω να σας πω ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το νέο Αμερικανό πρέσβη. Ο πρέσβης αυτός έχει μια μεγάλη εμπειρία και είμαστε σε μια πολύ στενή συνεργασία και με τους στρατιωτικούς ακολούθους, ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε στην υπόθεση των αεροσκαφών. Η Πολεμική Αεροπορία είναι το όπλο αυτό που έχει τις περισσότερες ανάγκες, μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό.
ΕΡ: Πάμε όμως για τον εκσυχρονισμό όλων των αεροσκαφών; Γιατί υπήρξε μια πρόταση η οποία η Αεροπορία δεν την υποστηρίζει, το να δοθούν και κάποια στη Βουλγαρία. Από την Βουλγαρία γνωρίζω ότι τουλάχιστον εδώ και 4-5 χρόνια έχει τεθεί θέμα αγοράς
Εχει τεθεί θέμα και μάλιστα αυτό είναι κάτι το οποίο το ζητούν και από τις ΗΠΑ. Είμαι από εκείνους που δεν πιστεύουν όπτι οι υπουργοί πρέπει να αποφασίζουν για τα εξοπλιστικά της χώρας. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι είναι το ΓΕΕΘΑ και η Πολεμική Αεροπορία.
Εγώ αυτό που κάνω είναι να διαβιβάζω αν θέλετε τη βούλησή τους και να τους δίνω την πολιτική στήριξη. 
Πράγματι υπάρχει αυτή η πρόταση, τα παλαιότερα αεροσκάφη F-16 τα block 30 να δοθούν με εκσυγχρονισμό που θα πάρει η ΕΑΒ, προς τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία. Αυτό βέβαια δνε θα πρέπει να αλλοιώσει τον αριθμό των αεροσκαφών. Προϋποθέτει, κι αυτό ζητάει και η Αεροπορία, 
Για να γίνει κάτι τέτοιο, να αντικατασταθούν αυτά τα αεροσκάφη και ο αριθμός τους με κάποια άλλα αεροσκάφη και να πάμε σε νέας γενιάς αεροσκάφη. Είναι κάτι το οποίο θα το εξετάσει η Πολεμική Αεροπορία και όχι ο πολιτικός προϊστάμενος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌