Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Απόφαση ΒΟΜΒΑ του ΤΡΑΜΠ!Τέλος τα F-35, ZHΤΩ το νέο ΔΟΓΜΑ...

Με μεθοδικές κινήσεις ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει και βάζει τη σφραγίδα του στις νέες ΗΠΑ, που οραματίζεται. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το F-35, που ενδιαφέρει και την Ελλάδα, θα ‘χάσει’ τα φτερά του σε μεγάλο βαθμό. Πιο αναλυτικά οι πληροφορίες λένε πως το αεροσκάφος, λόγω του υπέρογκου κόστους, θα πάψει να χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Πεντάγωνο και θα κρατήσουν μόνο την έκδοση STOVL του F-35, κάθετης απογείωσης για τους πεζοναύτες.
Η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ, δεν έχουν ανάγκη ένα αεροσκάφος όπως το F-35, σύμφωνα με το επιτελείο του Τραμπ, οι Πεζοναύτες όμως μπορούν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά του. Το αεροσκάφος σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε με αιχμή του δόρατος του την τεχνολογία stealth. Ήδη, ωστόσο, οι Ρώσοι ίσως και άλλες χώρες, έχουν αναπτύξει συστήματα που «ξεγυμνώνουν» το αεροσκάφος, μπορούν να το κάνουν ορατό άρα και να πλήξουν με πυραύλους εδάφους-αέρος. Αυτό έχει ως συνέπεια η σχέση κόστους-απόδοσης να μην είναι συμφέρουσα για το αμερικανικό Πεντάγωνο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε προσφορά για τα F-18, τα οποία μπορούν να εξελιχθούν περαιτέρω, όπως επίσης και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Lockheed Martin που μπορούν να αναπτυχθούν και να εντάξουν στη δομή τους και νέα συστήματα.
Φυσικά η Lockheed Martin, εταιρεία με τεράστιες προσβάσεις στο Πεντάγωνο, ειδικά σε όσους πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς, δε θα αφήσουν το συμβόλαιο να χαλάσει χωρίς να δώσουν ‘μάχη’. Αρχικά δεσμεύτηκαν για μείωση του κόστους ανά αεροσκάφος και φαίνεται πως ψάχνουν τρόπους για να βελτιώσουν τη διαπραγματευτική τους ισχύ, με το νέο Πρόεδρο.
Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌