Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΒΟΜΒΑ για τα F-35!Πάγωσε το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ με την απόφαση Τραμπ...

Ραγδαία εξέλιξη έρχεται στο ζήτημα των F-35. To βράδυ της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε τουίτ στο οποίο γράφει πως «Δεδομένου του τεράστιου κόστους και του κόστους λειτουργίας των F-35 της Locheed Martin, ζήτησα από την Boeing να τιμολογήσει ένα αντίστοιχο F-18 Super Hornet».
Είναι γνωστή η άποψη του Τραμπ για τα F-35 από το παρελθόν, ωστόσο τώρα έχουμε εκπεφρασμένη άποψη και καταγεγραμμένη.
Η κριτική του που ήδη έχει στραφεί τόσο κατά της Lockheed Martin όσο και κατά της Boeing έχει περάσει το μήνυμά του πως επί προεδρίας του ο Λευκός Οίκος θα αναδιανείμει την τράπουλα με τις μεγάλες επιχειρήσεις που «κάνουν δουλειές» με την κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Boeing Ντένις Μουίλενμπεργκ επισκέφτηκε την Τετάρτη τον νέο πρόεδρο στο θέρετρο Mar-A-Largo του Τραμπ στη Φλόριντα και είπε πως «διαβεβαίωσα προσωπικά τον εκλεγμένο πρόεδρο εκ μέρους της Boeing».
Τονίζουμε πως και στην Ελλάδα έχουν υπάρξει ανοικτές φωνές υπέρ της αγοράς F-35, ωστόσο οι υπεύθυνοι της Άμυνας θα πρέπει να αναβαθμίσουν πρώτα και τον στόλο των F-16, καθώς μόνο τα αναβαθμισμένα F-16 έχουν την δυνατότητα αποτελεσματικής διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας με τα F-35 στο σύγχρονο πολεμικό τοπίο. Τέτοια αναβάθμιση δεν προβλέπεται για τα F-16 της πολεμικής μας αεροπορίας. Στην περίπτωση βέβαια που κάτι τέτοιο λάβει χώρα τότε θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρία έτη ολοκλήρωσης της ανάπτυξης και προμήθειας των απαιτουμένων νέων ηλεκτρονικών συσκευών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌