Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Σκληροί οι Financial Times!Eκτενέστατο δημοσίευμα για την Ελλάδα...

"Ελλάδα: ένα ζήτημα ανεξαρτησίας",είναι ο τίτλος του άρθρου των Financial Times ,το οποίο αναφέρεται στην ηγεσία της Τράπεζας Αττικής καθώς και στους διαξιφισμούς της κυβέρνησης με το Γιάννη Στουρνάρα,διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το λεπτομερέστατο δημοσίευμα αναφέρθηκε και στην κίνηση της κυβέρνησης να ‘’αλλάξει’’ την απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα, να δοθεί η διεύθυνση της τράπεζας στον "επαγγελματία τραπεζίτη" Θεόδωρο Πανταλάκη και αντ’αυτού τη διεύθυνση αναλαμβάνει ο"με λίγη γνώση περί τα τραπεζικά" Κωνσταντίνο Μακέδο.Και προσθέτει το δημοσίευμα, "το επεισόδιο αυτό επικαλούνται επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως ένα παράδειγμα της αυταρχικής τάσης που λένε ότι γίνεται όλο και πιο ορατή καθώς οι ηγέτες του παλεύουν με την πτώση στις δημοσκοπήσεις και την ανάκαμψη της υποστήριξης για το κόμμα της αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία".
"Ένα περιστατικό που ανησύχησε αξιωματούχους της ΕΚΤ και προκάλεσε ευρύτερους φόβους για την προθυμία του κράτους να κάνει χρήση εκφοβισμού για να περάσει το δικό του",σημειώνει η εφημερίδα αναφερόμενη στις εφόδους εισαγγελέων διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του κ. Στουρνάρα Λίνας Νικολοπούλου ,λέγοντας η ίδια πως ο στόχος των εφόδων ήταν ο σύζυγός της.
Το δημοσίευμα των Financial Times,αναφέρει επίσης πως μετά από έξι χρόνια γεμάτα εντάσεις στις σχέσεις Αθήνας-Βρυξελλών "τώρα υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της ΕΕ να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌