Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

Θα ΣΩΣΕI ΖΩΕΣ! Οι επιστήμονες μιλούν για ΘΑΥΜΑ...

Θα ΣΩΣΕI ΖΩΕΣ! Οι επιστήμονες μιλούν για ΘΑΥΜΑ…

 
Ένα ακόμη όπλο στο πόλεμο κατά του καρκίνου ανακάλυψαν επιστήμονες.
Πρόκειται για μία απλή εξέταση αίματος που μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.
Με τους επιστήμονες να το συγκρίνουν ως ανιχνευτή καπνού η εξέταση μπορεί να εντοπίσει τις αλλαγές στα ερυθρά αιμοσφαίρια που λαμβάνουν χώρα όταν υπάρχει καρκίνος.
Η ομάδα των επιστημόνων που ανακάλυψε την εξέταση παρουσίασαν το δημιούργμά τους στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστημών στο Σουάνσι.
Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση των ασθενών. Για παράδειγμα, εάν ένας όγκος εντοπιστεί σε ένα μόνο σημείο του σώματος, προτού κάνει μετάσταση, οι πιθανότητες πετυχημένης χειρουργικής αφαίρεσής του είναι πολύ περισσότερες απ’ ότι εάν καθυστερήσει η εύρεσή του.
ΠΗΓΗ: medicalland.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌