Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΑNHKOYΣΤΟ!''ΚΥΡΩΣΕΙΣ'' από τον ΟΑΕΔ σε ανέργους...

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΑΕΔ  πρόκειται να ζητά «αποδεικτικά» αναζήτησης εργασίας από ανέργους ειδάλλως θα υπόκεινται ‘’κυρώσεις’’.Το ποσοστό των ανέργων Οκτωβρίου-Νοεμβρίου έχει αυξηθεί σε ποσοστό 7,6% και τώρα ο οργανισμός ψάχνει τρόπο μείωσης τους.Να σημειωθεί πως οι κυρώσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στη διαγραφή ανέργων, χωρίς αυτοί να έχουν βρει δουλειά.
Ένα κριτήριο για ενδεχόμενη κύρωση είναι «η μη επίδειξη στοιχείων ενεργού αναζήτησης εργασίας μετά τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, όποτε αυτά ζητηθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο εντός χρονικού διαστήματος 15 ημερών»,σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ.
Πιο συγκεκριμένα η πρόταση αναφέρει πως ο ΟΑΕΔ θα ζητά: «αποδεικτικά αιτήσεων για εργασία, αλληλογραφίας με εργοδότες, συμμετοχής σε διαγωνισμούς, συνεντεύξεων με εργοδότες, επικοινωνίας ή συνεργασίας με ιδιωτικούς ή δημοσίους φορείς απασχόλησης, δημοσίευσης αγγελιών αναζήτησης εργασίας ή ανταπόκρισης σε αγγελίες, καθώς και κάθε είδους έγγραφο, από το οποίο θα αποδεικνύονται οι προσπάθειες ενεργού αναζήτησης εξαρτημένη ή μη εργασία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌