Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

O Ν. Τραμπ προαναγγέλλει πόλεμο κατά της τρομοκρατίας συνεργαζόμενος με την Ρωσία: «Θα τους σβήσουμε από το πρόσωπο της γης»



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δήλωση-μανιφέστο κατά των ισλαμιστών έκανε πριν από λίγο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ προαναγγέλοντας «βαριά» πολεμική αντίδραση εναντίον τους με το που θα αναλάβει την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου συνεργαζόμενος με την Ρωσία.
«Αυτοί οι τρομοκράτες καθώς και τα τοπικά τους ή παγκόσμια κυκλώματα πρέπει να σβήσουν από προσώπου γής, μια αποστολή την οποία θα φέρουμε εις πέρας με όλους τους συμμάχους μας που διαπνέονται από πνεύμα ελευθερίας».
Μετά το δράμα που χτύπησε τη Γερμανία το βράδυ της Δευτέρας, πολλαπλασιάστηκαν οι αντιδράσεις στη Γερμανία, τη Γαλλία και στις ΗΠΑ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται».
Σε ένα tweet έγραψε: «Σήμερα έγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, στην Ελβετία και στη Γερμανία, τα πράγματα χειροτερεύουν. Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται».
Στη συνέχεια, ο Τραμπ, σε ανακοίνωσή του ήταν ακόμη πιο κατηγορηματικός: «Αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν στο δρόμο ενώ ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Το ισλαμικό κράτος και άλλοι ισλαμιστές τρομοκράτες επιτίθενται συνεχώς σε χριστιανούς είτε μέσα στις κοινότητές τους είτε σε εκκλησίες», έγραφε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αποκάλεσε αυτή την στρατηγική «μέρος του παγκόσμιου τζιχάντ».
Στις ΗΠΑ, η προεδρία Ομπάμα καταδίκασε «αυτή την σύμφωνα με ενδείξεις τρομοκρατική πράξη», αλλά είναι αργά πλέον  η προεδρία του έχει ταυτιστεί με την δημιουργία και την εξάπλωση των ισλαμιστικών οργανώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌