Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Filled Under:

ΣΙΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! ΠΑΡΑΔΟΣΗ Su-35 ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ...



Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα 4 πρώτα κινέζικα Su-35, θα παραδοθούν πριν το τέλος του 2016, σε μια συμβολική κίνηση επιβεβαίωσης των καλών σινό-ρωσικών σχέσεων στον τομέα της Άμυνας, οι οποίες έχουν "δοκιμαστεί" κατά καιρούς, λόγω της αντιγραφής από τους Κινέζους, σχεδόν του συνόλου των ρωσικών οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας που έχουν προμηθευτεί.
Οι διαπραγματεύσεις αγοράς των Su-35 Flanker-F, μεταξύ των δύο χωρών, κράτησαν για πολλά χρόνια, καθώς η Μόσχα επέμενε για πώληση 48 αεροσκαφών ενώ η Κίνα είχε εκφράσει ανάγκες για μόλις 24 μαχητικά.
Η τελική συμφωνία, αφορά τελικά την πώληση 24 Su-35KK (όπως πιθανότατα θα ονομαστεί η Κινέζικη έκδοση του μαχητικού) έναντι $2δις τα οποία θεωρούνται προκαταβολή καθώς η πώληση των 24 μαχητικών είναι  "συνοδευόμενη" με μια ιδιότυπη/ανεπίσημη άδεια από την ρωσική πλευρά, εγχώριας κατασκευής επιπλέον μαχητικών του τύπου στην Κίνα.
Είναι γνωστό ότι το Πεκίνο ενδιαφέρεται περισσότερο για τους κινητήρες, παρά για το ίδιο το μαχητικό. Ο τομέας των κινητήρων τζετ υψηλών επιδόσεων, είναι ο αδύναμος κρίκος της κινεζικής πολεμικής βιομηχανίας, η οποία, παρά τις προσπάθειες δεν έχει καταφέρει να αναπτύξει αξιόπιστο εγχώριο κινητήρα.
Η Μόσχα από την πλευρά της, επεδίωκε την πώληση όσο το δυνατών περισσότερων Su-35 θεωρώντας βέβαιη την αντιγραφή και αυτού του μοντέλου της οικογένειας Flanker από την Κίνα, όπως έχει γίνει και με τα Su-27 & Su-30MKK στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, η Κίνα αγοράζει τα νεότερα Ρωσικά οπλικά συστήματα αντί να προβεί σε εξέλιξη των αντιγράφων (εκτός των μαχητικών, έχει αγοράσει S300, S400 κ.α) για να μην δυσαρεστήσει την Ρωσία και ταυτόχρονα να εξοικονομήσει κονδύλια, αγοράζοντας απευθείας το τελευταίας γενιάς σύστημα και κατόπιν να προβεί στην προσφιλή μέθοδο της αντιγραφής.
Αξίζει να τονιστεί πως η αρχική συμφωνία έκανε λόγο για παράδοση των αεροσκαφών εντός του Α’ Τριμήνου του 2017, ωστόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσπευση της διαδικασίας.

 ws.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌